Godt, men ikke fantastisk i Bordeaux

2011-årgangen blir trolig ikke et nytt toppår.

De fleste produsentene er bare halvveis ferdige med årets innhøsting. Likevel er det begynt å komme rapporter om kvaliteten på den kommende 2011-årgangen fra Bordeaux, skriver vinavisen.dk.

Foreløpig ligger det an til en god, men ikke stor årgang, ifølge foreløpige vurderinger fra ulike produsenter og konsulenter.

Det kan bety at prisene for Bordeaux-viner for en gang skyld ikke sparkes enda et hakk oppover, noe flere produsenter ifølge Decanter faktisk er fornøyd med.

En anonym vinprodusent uttaler til magasinet at markedet ikke klarer enda en stor og ekstremt kostbar årgang.

Han tror Bordeaux nå trenger en mer alminnelig årgang, og at prisene for 2011-vinene kan havne 20 prosent under 2010-prisene.

Også det franske vinkonsulentfirmaet Sovivins er lettet over de første meldingene om den kommende årgangen. Gode, men ikke fantastiske viner vil bringe Bordeaux tilbake til et realistisk prisnivå, tror Sovivins.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Melder seg på i konkurransen om bobler i verdensklasse

Både Østerrike og Tyskland har det som skal til for å lage utsøkte musserende viner. Møt Fred Loimer og Niko Brandner som har hver sin tilnærming, men det til felles at de beveger seg bort fra det tradisjonelle sektkonseptet med lokale druer og restsødme, og ikke minst lager viner med stor detaljrikdom og presisjon. Les hele saken

Til toppen