Godt resultat for lite hotell

Hotell Molde har 36 rom og er minst i byen. Men hotellet har pent overskudd og tjener gode penger.
Redaksjonen
18 August 2008 - 11:00

I fjor hadde hotellet en omsetning på 15,4 millioner kroner og et driftsresultat på 1,1 millioner kroner. Det gir en driftsmargin på 7,14 prosent. Hotellet satt altså igjen med 7,14 kroner for hver hundrelapp det omsatte.
 
Godt fornøyd
- Vi er godt fornøyd med omsetning og resultat. Vi har lagt to gode år bak oss, sier daglig leder Elin Gillesen.
 
I tillegg til overnattingsrommene, har Hotell Molde serveringsstedene Rød og Bare Blå.
 
Både rom og servering bidrar til det økonomiske resultatet.
 
Hyggelige priser
- Det er klart at restauranten har et bra overskudd. Vi skal ha god mat til hyggelige priser på spisesiden, med en variert meny som spenner fra nye og moderne retter til tradisjonsbiffen. Vi har lyktes med konseptet og favner hele spekteret, med både godt voksne og ungdom. På dag- og kveldstid har vi begge disse gruppene, mens vi på sen kveld og natt har mest ungdom, sier Elin Gillesen til rbnett.no.
 
Yrkestrafikk
Når det gjelder overnatting er det er yrkesreisende som utgjør hovedgrunnlaget.
 
- Men vi har også litt kurs og konferanser for mindre grupper. De helt store kan vi ikke ta. Men arrangementer med opptil 40 deltakere har vi en del av, sier hun.
 
Hotell Molde ble som det første i Molde nylig stjerneklassifisert, og fikk tre stjerner.
 
- Det har vært positivt, Folk synes det er veldig greit å forholde seg til stjerneklassifisering i forhold til standard og pris, sier Gillesen.
 
Hotell Molde har nå rundt 30 ansatte som fyller 21 årsverk.
 
Det er en lokal gruppe med åtte deltakere som eier Hotell Molde.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her