Golfturnering på Svalbard

I løpet av dagene 1. til 3. april arrangeres verdens mest ekstreme golfturnering på Svalbard. Det er The Drambuie World Ice Golf Championship 2004 som for femte gang trekker spillere fra hele verden til en tredagers isgufs-turnering.

The Drambuie World Ice Golf Championship 2004
The Drambuie Liqueur Company har valgt Adventfjorden ved Longyearbyen på Svalbard som sted for det femte verdensmesterskapet i isgolf - den mest ekstreme golfturneringen i verden.

Mesterskapet vil finne sted mellom 1. og 3. april 2004 og vil utfordre golferne til det ytterste. Med temperaturer ned mot minus 30° C, hvite «greener», fare for snøblindhet og - ikke minst - muligheten for et ublidt møte med en sulten isbjørn. Så hvordan i all verden endte dette arrangementet opp på det arktiske kartet?

Begynnelsen
The Drambuie World Ice Golf Championship ble unnfanget i 1999 da det ble oppdaget at det var mulig å bygge en golfbane på isen, ved kysten av Grønland. Drambuie, verdens ledende whiskylikør, lanserte dermed det som skulle bli vår tids klart mest eksotiske golfturnering.

Mesterskapet har siden starten vokst videre til å bli den ultimate og originale golfopplevelse for deltakerne. I tre dager vil 36 spillere - deriblant profesjonelle golfere, mediefolk samt andre kjente navn fra hele verden - kjempe om mesterskapstittelen.

Hvorfor Svalbard?
Beklageligvis ble mesterskapet, som tidligere ble arrangert på Grønland, avlyst i 2003 - grunnet ustabile værforhold. Drambuie hadde fortsatt et sterkt ønske om å arrangere denne årlige internasjonale turneringen, og startet derfor prosessen med å finne et nytt og bedre egnet sted for 2004-mesterskapet.

De benyttet anledningen til å utfordre den britiske polareventyreren Penn Hadow, som har besøkt noen av verdens mest fjerne og bortgjemte strøk, for å finne det optimale stedet for videreføringen av denne unike golfopplevelsen.

Etter måneder med grundige undersøkelser som inkluderte Alaska, Sibir, nordelen av Canada, Island, Norge og Grønland, falt valget på Svalbard.

Banen
Banen vil bli bygd på Adventfjorden bare få dager før deltakerne ankommer. Den 18-hulls store banen kan forandre seg over natten fordi bevegelser i pakkisen kan medføre at nye dannelser av is kommer frem - noe som vil gi blant annet de norske deltakerne Per Haugsrud og Jahn Ivar «Mini» Jacobsen store utfordringer.

Deltakelse
Det er et begrenset antall ledige plasser for de som ønsker å kjøpe seg plass. Prisen per deltaker er satt til £2.500, som inkluderer 5 overnattinger med alle måltider - samt deltakelse i mesterskapet. Maksimum HC for deltakelse er 24.
Ta kontakt med Svalbard Wildlife på: merethe@wildlife.no for påmelding.

Drambuie On Ice
Drambuie er en blanding av vellagrede whiskyer, egenprodusert lynghonning samt en hemmelig oppskrift av urter og krydder. Drambuie nytes best «On Ice».

Pressedekning av mesterskapet
Det vil ikke være anledning til å ta egne bilder under turneringen. Drambuie vil sørge for at bilder blir gjort tilgjengelig og lagt ut på en egen nettside, slik at mediene hver kveld kan laste ned bilder for bruk. Bildene vil tas av egne fotografer som er leid inn fra blant annet Sky Sports. Ønskes det «egne» bilder, for eksempel av de norske deltakerne, er dette fullt mulig. Ønske om dette må meldes til oss på forhånd, og vil så bli videreformidlet presseansvarlig for turneringen.

Se også påmeldingsmuligheter i Horecanett-Kalender (klikk)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen