Golfturnering på Svalbard

I løpet av dagene 1. til 3. april arrangeres verdens mest ekstreme golfturnering på Svalbard. Det er The Drambuie World Ice Golf Championship 2004 som for femte gang trekker spillere fra hele verden til en tredagers isgufs-turnering.
Redaksjonen
13 Februar 2004 - 01:00

The Drambuie World Ice Golf Championship 2004
The Drambuie Liqueur Company har valgt Adventfjorden ved Longyearbyen på Svalbard som sted for det femte verdensmesterskapet i isgolf - den mest ekstreme golfturneringen i verden.

Mesterskapet vil finne sted mellom 1. og 3. april 2004 og vil utfordre golferne til det ytterste. Med temperaturer ned mot minus 30° C, hvite «greener», fare for snøblindhet og - ikke minst - muligheten for et ublidt møte med en sulten isbjørn. Så hvordan i all verden endte dette arrangementet opp på det arktiske kartet?

Begynnelsen
The Drambuie World Ice Golf Championship ble unnfanget i 1999 da det ble oppdaget at det var mulig å bygge en golfbane på isen, ved kysten av Grønland. Drambuie, verdens ledende whiskylikør, lanserte dermed det som skulle bli vår tids klart mest eksotiske golfturnering.

Mesterskapet har siden starten vokst videre til å bli den ultimate og originale golfopplevelse for deltakerne. I tre dager vil 36 spillere - deriblant profesjonelle golfere, mediefolk samt andre kjente navn fra hele verden - kjempe om mesterskapstittelen.

Hvorfor Svalbard?
Beklageligvis ble mesterskapet, som tidligere ble arrangert på Grønland, avlyst i 2003 - grunnet ustabile værforhold. Drambuie hadde fortsatt et sterkt ønske om å arrangere denne årlige internasjonale turneringen, og startet derfor prosessen med å finne et nytt og bedre egnet sted for 2004-mesterskapet.

De benyttet anledningen til å utfordre den britiske polareventyreren Penn Hadow, som har besøkt noen av verdens mest fjerne og bortgjemte strøk, for å finne det optimale stedet for videreføringen av denne unike golfopplevelsen.

Etter måneder med grundige undersøkelser som inkluderte Alaska, Sibir, nordelen av Canada, Island, Norge og Grønland, falt valget på Svalbard.

Banen
Banen vil bli bygd på Adventfjorden bare få dager før deltakerne ankommer. Den 18-hulls store banen kan forandre seg over natten fordi bevegelser i pakkisen kan medføre at nye dannelser av is kommer frem - noe som vil gi blant annet de norske deltakerne Per Haugsrud og Jahn Ivar «Mini» Jacobsen store utfordringer.

Deltakelse
Det er et begrenset antall ledige plasser for de som ønsker å kjøpe seg plass. Prisen per deltaker er satt til £2.500, som inkluderer 5 overnattinger med alle måltider - samt deltakelse i mesterskapet. Maksimum HC for deltakelse er 24.
Ta kontakt med Svalbard Wildlife på: merethe@wildlife.no for påmelding.

Drambuie On Ice
Drambuie er en blanding av vellagrede whiskyer, egenprodusert lynghonning samt en hemmelig oppskrift av urter og krydder. Drambuie nytes best «On Ice».

Pressedekning av mesterskapet
Det vil ikke være anledning til å ta egne bilder under turneringen. Drambuie vil sørge for at bilder blir gjort tilgjengelig og lagt ut på en egen nettside, slik at mediene hver kveld kan laste ned bilder for bruk. Bildene vil tas av egne fotografer som er leid inn fra blant annet Sky Sports. Ønskes det «egne» bilder, for eksempel av de norske deltakerne, er dette fullt mulig. Ønske om dette må meldes til oss på forhånd, og vil så bli videreformidlet presseansvarlig for turneringen.

Se også påmeldingsmuligheter i Horecanett-Kalender(klikk)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her