Gourmet til folket

Kjøpesentre er ikke stedet du vanligvis forbinder med gourmetbutikker og -restauranter - ikke før nå!
Redaksjonen
09 November 2007 - 17:01

I det Sandvika Storsenter åpnet for to uker siden, var det en ti år gammel drøm som endelig ble realisert for Toralf Bølgen, Trond Moi og deres medarbeidere.
 
Bølgen & Moi Food Garage hadde endelig sett dagens lys!
 
Gourmetopplevelse på handleturen
Det å handle er en krevende affære, og sulten melder seg raskt etter en stund i butikkene. TIl nå har derimot tilbudet til de mange sultne gjestene begrenset seg til noe enklere servering og noe i farten.
 
Med åpningen av Food Garage har dette tilbudet blitt betraktelig forbedret for besøkende i Sandvika, men her kan du ikke bare få servert god mat og drikke.
 
I en egen avdelig kan gjestene kjøpe med seg syltetøy, eddiker, syltede spesialiteter og andre produkter laget av deres team ved restauranten i Kristiansand.
 
De har også fått laget sine egne krydderblandinger og har en spesialblandet kaffe i sortimentet sammen med et godt utvalg av oster, velhengt kjøtt og østers, bare for å nevne noe.
Mulighetene her er mange for den matinteresserte, selv om du kanskje ikke har tid til å spise på stedet. De fleste rettene på menyen leveres også som take-away, og dersom du trenger hjelp til å forberede kveldens helstekte entrecôte kan kokkene på Food Garage også være behjelpelige med det.
 
Kvalitetsbevisste
I det planene for den kommende Food Garage tok form, hadde ledelsen et klart fokus - kvalitet i alle ledd.
 
Alle små detaljer er tatt hånd om, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.
 
Her er alt fra designen på handleposene (med bilde av ordet Food Garage skåret ut i stekt fiskepudding), til interiør, glass og bestikk, nøye gjennomtenkt for å gi gjestene den riktige opplevelsen.
 
Det samme fokuset på kvalitet finner du også på alle de spesielle varene du kan kjøpe, og to store kjøletårn i glass er viet til perfekt oppbevaring av store oster og en rekke flotte kjøttvarer.
 
Enormt besøk
At konseptet har falt i smak hos de mange besøkende på Sandvika Storsenter er ikke i tvil.
 
De første ti dagene hadde den 200 kvadratmeter store restauranten hele 4000 besøkende på sine 70 plasser, og det har vært fulle hus hver dag siden åpningen. Med så mange gjester og så stor interesse, har alle de ansatte ved stedet virkelig stått på både før selve åpningen og ikke minst i de siste ukene.
 
Tiden vil vise om vi som kunder ikke vil kunne finne denne typen gourmetbutikker og -restauranter i kjøpesentre over det ganske land. At det har kommet et alternativ til den hurtigmaten som til nå har vært dominerende på disse sentrene, er i alle fall gode nyheter for mange av oss.
 
Foto: Gaute Gusrud

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her