Gourmet-tog en suksess

Samarbeidet mellom Sult og Norges Museumstog er en suksess. Nå settes det opp ekstra gourmet-tog i høst.

Norges Museumstog og Sult restauranter inngikk en treårig avtale tidligere i år. Sult restauranter skal stå for all servering av mat og drikke om bord på de tradisjonsrike togene. 
 
Premieren var 24. september, og etterspørselen etter togreisene er stor.
 
Tre turer
Derfor er det satt opp tre nye turer i høst. Disse arrangeres 16., 23. og 24. oktober. Det er allerede venteliste på turen 24., og markedssjef Bernt Bucher Johannessen er godt fornøyd med oppstarten.
 
-  Særdeles fornøyd! Gourmet-tog er en god ide, og faktisk enda bedre enn jeg trodde i starten. Her er det vekstmuligheter, sier han.
 
De tre nyoppsatte turene blir de siste for i år, men så har da også sesongen være en slags test for å se om dette er noe markedet vil ha. Og det er det åpenbart, når det må settes opp ekstra turer. Det lover godt for neste år.
 
Hver måned
For fra og med neste år vil det bli turer hver måned, kanskje også med andre destinasjoner enn Nordmarka rundt. Det jobbes med flere alernativer, men et konsept som dette bygges gradvis og har i tillegg et stort potensiale.
 
- Vi har skapt noe vi kan bygge videre på i årene som kommer, og vi mener at dette har et enormt vekstpotensiale, sier Bucher Johannessen..
 
Prisen for høstturene er forholdsvis stive 1 750 kroner. Og det kan kanskje virke litt skremmende for noen.
 
- Jo, det skremmer nok litt, det er ruskevær i økonomien for tiden. Men når folk har betalt regningene sine og ser hva de sitter igjen med vil de gjerne ha opplevelser for de pengene, sier Bucher Johannessen.
 
Flere innspill
Markedssjefen i Sult restauranter har fått flere innspill fra folk i reiselivsbransjen underveis, og ser lyst mot fremtiden.
 
Blant annet har han hørt at Flåmsbanen har hatt flere hundre tusen turister ombord i løpet av en sesong.
 
- Det sies at det har vært tilløp til håndgemeng for å få en vindusplass. Og hvis det er flere hundre tusen som vil ha den opplevelsen, er det mulig for oss å ta andeler i det markedet, sier Bucher Johannessen.
 
Det som tilbys er gamle og unike tog, alt fra gamle damplokomotiver til det første dieseldrevne toget i Norge. En del av spisevognene er kledd med teak. Det finnes spisevogner fra 20-tallet, og til og med en salongvogn som kong Haakon reiste med i sin tid.
 
Totalopplevelse
Det er altså en totalopplevelse med full middag og drikke i ærverdige gamle tog som er hele konseptet. Men ting skal bygges gradvis, og på sikt kan det tenkes at man tar hele grupper av turister som kommer til Gardermoen med fly, tar de gamle togene og kanskje har en overnatting på Dr. Holms på Geilo, eller Fleischers på Voss.
 
En annen mulighet kan være å jobbe mot cruisebransjen. Ferske tall viser at antall cruiseanløp til Norge er rekordstort for tiden. Og dette er stort sett folk som har nok penger. Også i dette segmentet kan det være gjester å hente for Sult og Norges Museumstog.
 
- Det vi tenker på, er å pusse opp et par vogner, øke kapasiteten og få laget større kjøkken i noen vogner. Vi har stor tro på dette i fremtiden, sier Bucher Johannessen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen