Grand Marnier Trophy i Monaco 2003

Søndag den 13. oktober kl. 16:30 på Lipp i Oslo braker det løs for delfinalen i denne internasjonale konkurransen hvor vinnerne i 25 deltakerland i juni neste år reiser til Monaco for å kjempe om beste Short Drink/Pre-Dinner drink. Dette er andre gang kon
Redaksjonen
03 Oktober 2002 - 02:00

Alle som er medlemmer i Den Norske Bartenderforeningen har fått innbydelse til å delta i den nasjonale konkurransen.

Finalistene til den nasjonale konkurransen er allerede plukket ut av dommerpanelet som besto av:
w Helge Steingrim, Strøm
w Knut Hveding, Buddha Bar
w Ola Hagen, Den Norske Bartender Forening
w Pål Aspaug, Dagligstuen Hotel Continental, Den Norske Bartender Forening

Regler for uttagningen i 2002:
Short Drink/Pre-Dinner drink:
w Minimum 2 cl med Grand Marnier Cordon Rouge
w Det skal ikke være flere enn 5 ingredienser inkludert sirup, frukt juser, dasher og dråper.
w Kun en base med Alcohol er tillatt i tillegg til Grand Marnier Cordon Rouge.
w I finalen skal det lages 4 glass av oppskriften
w Drinken skal presenteres i "Martini" type glass som tar 9 cl
w All decorasjon må lages på stedet.
w Nanvet på coctailen skal inneholde ordet "Grand".
w Finalistenes oppskrifter blir Sociètè des Produits Marnier-Lapostolle eiendom.
 
Vinneren i den nasjonale konkurransen konkurrerer i Monaco i juni 2003.
w 1. premie: Drømmeferie for to til Australia med invitasjon til å delta i finalen i Grand Marnier Trophy Sidney
w 2. premie: Uforglemmelig opphold for to personer på Franske West-Indiske øyer i én uke.
w 3. premie Hyggelig weeek-end for to personer på utvalgt sted i Sør Frankrike.
 
Disse 12 finalistene møtes til dyst i finalen på Lipp søndag 13 oktober kl 1630:
w Serina Johnsen, King Oscar Bar Radisson SAS Atlantic Hotel, Stavanger
w Arild Lyse, GTR Hotel Maritim, Stavanger
w Anita Sørensen, Hotel Continental, Oslo
w Erling Espeland, Hotel Continental, Oslo
w Rune Kaarbø, Bakgården Bar, Kristiansand
w Erik Skjelnæs, Rica Helsfyr Hotel, Oslo
w Adelino Figueira, Håndshaker Coctail Bar, Oslo
w Gabriel Johnsen, King Oscar Bar Radisson SAS Atlantic, Stavanger
w Ellinor Amundsen, Brødrene Stensby''s Eftf., Elverum
w Elisabeth Fugleberg, Femte i Andre Bar, Bergen
w Tore Berger, MS Petter Wessel - Color Line, Larvik
w Arne Heidenreich, Radisson SAS Scandinavia Hotel, Oslo
 
Dommerpanelet under finalen består av:
w Ola Hagen, Den Norske Bartender Forening
w Pål Asphug, Dagligstuen Hotel Continental, Den Norske Bartender Forening
w Knut Hveding, Buddha Bar
w Aase Jacobsen, Apéritif
w Helge Steingrim, Strøm

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag
Dagens rett
Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag

Ishavsrøye er både delikat og lekker i smaken, samt lett å tilberede. Som i denne oppskriften som passer perfekt på alle kvinners festdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid
Dagens rett
Klippfisk-sandwich

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid

Klippfisk er perfekt sommermat, men ikke alle har lyst på bacalao på denne tiden av året. Det finnes imidlertid mange muligheter. Dette smørbrødet er en av de smartere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg
Ukens drink
Coco Loco

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg

Sommerens sprøeste drink er det fordi den lages med tre ulike spritsorter og masse deilig kokossmak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en lekker italienskinspirert festmiddag
Dagens rett
Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag

Ishavsrøye er både delikat og lekker i smaken, samt lett å tilberede. Som i denne oppskriften som passer perfekt på alle kvinners festdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid
Dagens rett
Klippfisk-sandwich

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid

Klippfisk er perfekt sommermat, men ikke alle har lyst på bacalao på denne tiden av året. Det finnes imidlertid mange muligheter. Dette smørbrødet er en av de smartere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli
Dagens rett
Shakshuka

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli

Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg
Ukens drink
Coco Loco

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg

Sommerens sprøeste drink er det fordi den lages med tre ulike spritsorter og masse deilig kokossmak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her