Grand Marnier Trophy i Monaco 2003

Søndag den 13. oktober kl. 16:30 på Lipp i Oslo braker det løs for delfinalen i denne internasjonale konkurransen hvor vinnerne i 25 deltakerland i juni neste år reiser til Monaco for å kjempe om beste Short Drink/Pre-Dinner drink. Dette er andre gang kon
Redaksjonen
03 Oktober 2002 - 01:00

Alle som er medlemmer i Den Norske Bartenderforeningen har fått innbydelse til å delta i den nasjonale konkurransen.

Finalistene til den nasjonale konkurransen er allerede plukket ut av dommerpanelet som besto av:
w Helge Steingrim, Strøm
w Knut Hveding, Buddha Bar
w Ola Hagen, Den Norske Bartender Forening
w Pål Aspaug, Dagligstuen Hotel Continental, Den Norske Bartender Forening

Regler for uttagningen i 2002:
Short Drink/Pre-Dinner drink:
w Minimum 2 cl med Grand Marnier Cordon Rouge
w Det skal ikke være flere enn 5 ingredienser inkludert sirup, frukt juser, dasher og dråper.
w Kun en base med Alcohol er tillatt i tillegg til Grand Marnier Cordon Rouge.
w I finalen skal det lages 4 glass av oppskriften
w Drinken skal presenteres i "Martini" type glass som tar 9 cl
w All decorasjon må lages på stedet.
w Nanvet på coctailen skal inneholde ordet "Grand".
w Finalistenes oppskrifter blir Sociètè des Produits Marnier-Lapostolle eiendom.
 
Vinneren i den nasjonale konkurransen konkurrerer i Monaco i juni 2003.
w 1. premie: Drømmeferie for to til Australia med invitasjon til å delta i finalen i Grand Marnier Trophy Sidney
w 2. premie: Uforglemmelig opphold for to personer på Franske West-Indiske øyer i én uke.
w 3. premie Hyggelig weeek-end for to personer på utvalgt sted i Sør Frankrike.
 
Disse 12 finalistene møtes til dyst i finalen på Lipp søndag 13 oktober kl 1630:
w Serina Johnsen, King Oscar Bar Radisson SAS Atlantic Hotel, Stavanger
w Arild Lyse, GTR Hotel Maritim, Stavanger
w Anita Sørensen, Hotel Continental, Oslo
w Erling Espeland, Hotel Continental, Oslo
w Rune Kaarbø, Bakgården Bar, Kristiansand
w Erik Skjelnæs, Rica Helsfyr Hotel, Oslo
w Adelino Figueira, Håndshaker Coctail Bar, Oslo
w Gabriel Johnsen, King Oscar Bar Radisson SAS Atlantic, Stavanger
w Ellinor Amundsen, Brødrene Stensby''s Eftf., Elverum
w Elisabeth Fugleberg, Femte i Andre Bar, Bergen
w Tore Berger, MS Petter Wessel - Color Line, Larvik
w Arne Heidenreich, Radisson SAS Scandinavia Hotel, Oslo
 
Dommerpanelet under finalen består av:
w Ola Hagen, Den Norske Bartender Forening
w Pål Asphug, Dagligstuen Hotel Continental, Den Norske Bartender Forening
w Knut Hveding, Buddha Bar
w Aase Jacobsen, Apéritif
w Helge Steingrim, Strøm

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her