- Vi skal stå for hele matarrangementet, og det er nytt for meg. Større oppdrag har jeg aldri hatt, sier kokken Maria Tuff.
Hun er hyrt inn for å mette noen tusen bluesfestivaldeltakere på Hell til helgen.
- Vi vet jo ikke hvor mange som kommer, og heller ikke hvor mange av de som kommer som ønsker å spise. I utgangspunktet er det vel et håp om at det kommer totalt 3 000 på Blues in Hell fredag og lørdag kveld, og i tillegg 1 000 på grillarrrangementet for hele familien på lørdag.
Det sier Tuff, som sammen med kjøkkensjef Lotta Rostad i firmaet Marias kjøkken, også har med en god del kokkevenner til å hjelpe seg med arrangementet i helgen.
Lokal mat
- Jeg er opptatt av lokal mat og lokale råvarer, og synes det er artig at også festivalen synes dette var et viktig element da jeg ble spurt om å ta på meg jobben, sier Tuff til Stjørdalens Blad.
- Jeg har leveringsavtale med Sæter gård på Levanger som sørger for egenproduserte pølser og burgere, sier hun.
Allsidig kokk
- Det er et veldig spennende oppdrag, sier Tuff som til daglig jobber med lærlinger hos Opplæringskontoret for hotell- og restaurantfag i Trondheim.
Hun driver også sitt eget firma, Marias Kjøkken, på tredje året. Her tilbyr hun catering og selskapsmat.