Grimstad kniver om Linie Award-seieren

Raymond Grimstad fra Bergen er Norges håp under kokkekonkurransen Linie Award.

22 år gamle Raymond Grimstad jobber til daglig som kokk ved Tango Bar og Kjøkken i Stavanger. Nå er han Norges finalehåp i prestisjetunge Linie Award. Grimstad deltok i Linie Award 2008, og gleder seg stort til et nytt forsøk på å kapre hederstittelen.

- Tidligere deltagelse er nyttig erfaring som jeg tar med meg til årets konkurranse. Jeg er veldig ivrig etter å vise frem hva jeg har lært siden sist. Jeg har jobbet hardt for å forbedre meg, og har laget en ny rett hver søndag og mandag når jeg ikke er på jobb, sier Grimstad i en pressemelding fra arrangøren.

Den unge kokken liker utfordringen i å komponere retter som passer til akevitt, som er et av konkurransekriteriene.
 - Akevitten betyr at retten bør ha mye smak og krydder, og gir dermed mange muligheter for en kreativ kokk. Samtidig må man finne en balanse ved verken å overdrive eller underdrive, noe som gjør Linie Award faglig spennende, sier Grimstad.

Konkurrerer mot "Årets Kokk"
Grimstad kan ikke ta seieren for gitt. Det er ingen hvem som helst rogalendingen skal kjempe mot i finalerunden på Tjuvholmen Sjømagasin.

Danmarks finalist er Tommy Friis, "Årets Kokk" i Danmark i 2010. Den 31 år gamle dansken jobber til daglig som kokk i restauranten på Molskroen, et eksklusivt hotell i Ebeltoft på Jylland.

Finlands representant er 21 år gamle Eric Räty, som tok tredjeplassen i "Årets Kokk" i Finland tidligere i år. Räty jobber til daglig ved restauranten Chez Dominique i Helsingfors som har to stjerner i Michelinguiden. Chez Dominique innehar 23. plassen på listen over verdens 50 beste restauranter i 2010.

Svenskenes deltaker heter Simon Weinberg. Han er souschef på den nyåpnede restauranten Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo. Weinberg har tidligere vært Demi Chef de Parti på restauranten Noma i København, nylig kåret til verdens beste restaurant på listen "S. Pellegrino's World's 50 Best Restaurants".

Skyhøyt nivå
Juryleder Geir Skeie mener årets konkurranse kan bli den tøffeste i Linie Awards historie.
- Årets Linie Award ser ut til å bli den jevneste siden starten i 2004. Det skyhøye nivået på finalistene speiler den anerkjennelsen Linie Award har opparbeidet seg på få år, juryformann og vinner av Bocus d'Or 2009.

- Konkurransen kommer til å bli veldig spennende, og juryen vil nok få en tøff jobb med å kåre en vinner.

I juryen sitter også Michael Björklund. Han ble kåret til "Årets Kokk" i Sverige i 2000, Per Hallundbæk ved Falsled Kro, destillatør Halvor Heuch fra Arcus, fjorårets Linie Award-vinner Petter Beyer fra Bergen, samt Magnus Ek, en av Sveriges mest anerkjente kokker.

Fakta om Linie Award
Linie Award 2010 er en nordisk kokkekonkurranse. Den arrangeres av akevittprodusenten Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi. Linie Award arrangeres for sjette gang i år. Hensikten med konkurransen er å øke interessen for Nordens eksotiske mat- og drikkekultur.

I konkurransen skal kandidatene lage en rett basert på nordisk sjømat, med Linie Aquavit som råvare eller naturlig følge til maten. Juryen bedømmer deltagernes kreativitet og helheten i smaksbildet. Foruten heder og ære får vinneren et arbeidsstipend på 25.000 kroner, Linie-trofeet samt en plass i juryen under neste års kåring. Linie Award 2010 avholdes 1. juni på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen