Gull til Geir Skeie

For fjerde gang i historien er verdens beste kokk norsk. Geir Skeie gikk av med seieren i Bocuse d'Or foran Sverige og Frankrike.

Det var en ekstatisk Geir Skeie som kunne motta beviset på at han er kåret til verdens beste kokk 2009, og det fra Paul Bocuse selv.
 
Utallige timer med trening ble endelig kronet med seier for den 28 år gamle kokken fra Fitjar som til daglig er kjøkkensjef ved Midtåsen Solvold i Sandefjord.
 
- Dette er det største jeg har opplevd, sa en rørt Skeie til media fra podiet i Lyon.
 
24 av verdens beste kokker har over to dager kjempet innbitt om den gjeve prisen, men det var til slutt Skeie som stakk av gårde med seieren, foran Sveriges Jonas Lundgren.
 
Bocuse de Bronze var det Frankrikes kandidat, Phillippe Mille, som sikret seg, etter at han under Bocuse d'Or Europe i 2008 vant prisene for beste fiske- og kjøttrett.
 
Suveren seier til fornøyd Skeie
Skeie fulgte i dag opp sin triumf i Stavanger i juli 2008, der han vant Bocuse d'Or Europe overlegent.
 
Det ble ikke mindre overlegent i dag da Skeie fikk tilsammen 1020 poeng mot Sveriges 994 og Frankrikes 993. Sist ble Sør-Korea med 669 poeng.
 
Førsteplassen i fjorårets konkurranse gjorde at Skeie selv kunne velge når han ville starte i årets konkurranse.
 
Ved å starte aller først på konkurransens andre dag, hadde Skeie sikret seg et godt utgangspunkt for at rettene hans skulle bli bedømt på best mulig måte.
 
Det var en stor kontingent på flere hundre norske supportere til stede i Lyon for å følge Skeie i dagens konkurranse, og hovedpersonen selv var godt fornøyd med sin egen innsats.
 
I godt selskap
Norge er det landet som hargjort det best i Bocuse d'Or etter Frankrike. Tidligere har Bent Stiansen, Terje Næss og Charles Tjessem vunnet gull for Norge, mens Tom Victor Gausdal og Lars Erik Underthun har tatt hver sin sølvmedalje. Skeies egen coach, Odd Ivar Solvold, har en bronse fra 1997 å vise til.
 
Konkurransen er det nærmeste kokker kommer til ekstremsport, og nivået du må presetere på for å kunne hevde deg som kokk i denne konkurransen har økt enormt de senere årene. Skeies resultater i de to siste konkurransene er dermed enda mer imponerende.
 
Skandinavisk dominans
Den skandinaviske donminansen ble nesten total i det Danmarks Jasper Kure fikk prisen for både beste fiskerett og beste kjøttrett.
 
Prisen for Beste commis (medhjelper) gikk til den unge Grace Pinella fra Canada.
 
I år ble det også delt ut en pris for beste promoteringsmateriale/brosjyre. Den gikk til Tsjekkia, mens Brasil fikk prisen for beste poster.
 
Apéritif gratulerer Geir Skeie og hans team med Bocuse d'Or 2009!
 

Foto: Paal-André Schwital og Hans Petter Hval (EFF)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen