Gull til Norge i kaldmat

Ungdomslandslaget for kokker har ligget i hardtrening i snaut ett år. Nå har innsatsen gitt resultater. Gullmedaljen i kaldmat gir en indikasjon på hvordan vi ligger an.
Redaksjonen
18 November 2002 - 01:00

- Det deles ut medaljer både i kaldmat og varmmat, men det er poengsummen som teller totalt. Selv med to gull kan du ikke være sikker på sammenlagtseier. Vi må gjøre det like bra i varmmaten for å nå helt til topps, sier en svært fornøyd lagleder Steffen Engelhard.
 
- Alle har jobbet veldig bra. Vi har trent mye på å lage best mulig mat innenfor fastsatte tidsrammer. Det skjer alltid uforutsette hendelser under en konkurranse som for eksempel at vi måtte bruke andre grønnsaker enn vi er vant til fra treningen og kjøpevann pga høyt klorinnhold i vannet, men dette har vi taklet bra, forteller Sven Erik Renaa, som også er en av lederne for det norske laget.
 
Einar Øverås, formann i Norges Kokkemesteres Landsforening, har vært med i Luxembourg de siste dagene og fulgt innspurten: - Det er klart vi er stolt over de ungdommene som er her nede. Norges Kokkemesteres Landsforening bruker mye ressurser på kokkelandslagene, og vi er svært opptatt av å ta vare på talentene våre. Vi ser at fremtiden er i trygge hender, sier Øverås.
 
Det norske laget skal servere sin varmmatmeny onsdag 20. november. Vinneren blir kåret torsdag 21. november. Norge møter lag fra Polen, Tyskland, Italia, Skottland, Irland, Slovenia, Tsjekkia, Romania og Wales i Luxembourg Culinary World Cup.
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her