Gunnhild Seljenes vant NM i Barista

Gunnhild Seljenes fra Kaffebønna i Tromsø vant norgesmesterskapet i Barista 2004. Hun er dermed klar derfor for VM i Seattle i april. Tim Wendelboe vant fjorårets VM og dette setter selvsagt et visst press på årets vinner.
Redaksjonen
15 Mars 2005 - 02:00

Seljenes trakk altså det lengste strået blant de 19 som kom til finalen. I finalen lager man fire cappuccinoer, fire espressoer og fire egenkomponerte drinker på 15 minutter. Det er ikke kun smaken som er viktig.
- Presentasjon og smaken betyr mye, men det er også viktig å si de rette tingene, at man er konsekvent og at man har kunnskap om utstyret, forteller hun.
 
Opprinnelig kommer den 26 år gamle jenta fra Lenvik. Hun er utdannet som lærer, men har i de senere år jobbet som barista på Studentcafeene i Oslo - etter hvert samtidig som hun selv var student. Etter en kort sommerjobb i Tromsø sist sommer fant hun ut at hun godt kunne tenke seg å utvikle sin karriere der oppe. Nå er hun altså klar for verdensmesterskapet.
 
- Det blir en tøff konkurranse. Jeg har mye å bevise, sier årets norgesmester. Hun var faktisk ikke klar over at hun som vinner i Norge skulle til USA for å være med i VM.
 
Juryen var ikke i tvil da de kåret Gunnhild Seljenes til vinner. De falt blant annet for den profesjonelle og grundige presentasjonen, samt roen og selvsikkerheten som vinneren kommuniserte. Seljenes deltok i norgesmesterskapet for fjerde gang.
- Hun viser seg som en mester både i ord, handling og kvalitet i koppen, sier hoveddommer Tone Elin Liavaag.
 
Årets NM var det syvende i rekken, og det var på høy tid (og vel fortjent) at ei jente gikk av med seieren.
 
På andreplass kom Einar Kleppe Holta. Han og Kaffefuglen kan du lese mer om her.

Resultatliste:
1. Gunnhild Seljenes, Kaffebønna
2. Einar Kleppe Holthe, Kaffefuglen
3. Halvard Amble, Dromedar
4. Jonas Lippestad Johansen, Stockfleths
5. Hege Bierman, Dromedar
6. Marianne Broeng, Stockfleths
 
Kilde: NTB, Temperato m.fl.
Foto: Temperato

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her