Gunnhild Seljenes vant NM i Barista

Gunnhild Seljenes fra Kaffebønna i Tromsø vant norgesmesterskapet i Barista 2004. Hun er dermed klar derfor for VM i Seattle i april. Tim Wendelboe vant fjorårets VM og dette setter selvsagt et visst press på årets vinner.

Seljenes trakk altså det lengste strået blant de 19 som kom til finalen. I finalen lager man fire cappuccinoer, fire espressoer og fire egenkomponerte drinker på 15 minutter. Det er ikke kun smaken som er viktig.
- Presentasjon og smaken betyr mye, men det er også viktig å si de rette tingene, at man er konsekvent og at man har kunnskap om utstyret, forteller hun.
 
Opprinnelig kommer den 26 år gamle jenta fra Lenvik. Hun er utdannet som lærer, men har i de senere år jobbet som barista på Studentcafeene i Oslo - etter hvert samtidig som hun selv var student. Etter en kort sommerjobb i Tromsø sist sommer fant hun ut at hun godt kunne tenke seg å utvikle sin karriere der oppe. Nå er hun altså klar for verdensmesterskapet.
 
- Det blir en tøff konkurranse. Jeg har mye å bevise, sier årets norgesmester. Hun var faktisk ikke klar over at hun som vinner i Norge skulle til USA for å være med i VM.
 
Juryen var ikke i tvil da de kåret Gunnhild Seljenes til vinner. De falt blant annet for den profesjonelle og grundige presentasjonen, samt roen og selvsikkerheten som vinneren kommuniserte. Seljenes deltok i norgesmesterskapet for fjerde gang.
- Hun viser seg som en mester både i ord, handling og kvalitet i koppen, sier hoveddommer Tone Elin Liavaag.
 
Årets NM var det syvende i rekken, og det var på høy tid (og vel fortjent) at ei jente gikk av med seieren.
 
På andreplass kom Einar Kleppe Holta. Han og Kaffefuglen kan du lese mer om her .

Resultatliste:
1. Gunnhild Seljenes, Kaffebønna
2. Einar Kleppe Holthe, Kaffefuglen
3. Halvard Amble, Dromedar
4. Jonas Lippestad Johansen, Stockfleths
5. Hege Bierman, Dromedar
6. Marianne Broeng, Stockfleths
 
Kilde: NTB, Temperato m.fl.
Foto: Temperato

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen