Halv pris på luksus

For å lokke flere gjester til restaurantbordene gir Melker Andersson halv pris på hverdagene.
Redaksjonen
26 Januar 2009 - 12:00

I en finanskrise er ikke restaurantbesøk det første svenskene tenker på.
 
Det er nyhetsbyrået TT som har tatt en ringerunde til forskjellige svenske restaurnter for å sjekke hvordan tilstanden er.
 
Merkbart
- Det begynte før julebordsesongen. Det er ingen stor nedgang, men det er merkbart. Det er færre gjester og da går selvsagt omsetningen ned, sier Jennie Börjesson, markedssjef på Sjömagasinet i Göteborg.
 
Også på luksusrestauranten Lux i Stockholm har det blitt mer glissent på hverdagene. Årsaken er lavkonjuktur, mener pressekontakt Lotta Norström.
 
- Vi kjenner det. Det er færre som spiser ute på kveldstid. Helgene er bra, de er nesten som før. Også lunsjbesøkene er mer eller mindre som vanlig, sier Norström.
 
Tar grep
Melker Andersson er en av Sverige beste kokker. Han tar kraftige grep for å¨lokke gjester på hverdagene.
 
Mandag til onsdag selger han mat på kveldstid for halv pris. Dette gjelder på fire av restaurantene hans i Stockholm.
 
Vil gi signal
- Det hadde vært trist å bare klø seg i hodet under en lavkonjunktur. Vi kan ikke bare sitte hjemme og gråte. Vi vil gi et signal om at det er greit å gå ut og spise i slike tider, sier Andersson.
 
Han avviser at dette er et tegn på at den svenske restaurantbransjen blør.
- Man må våge å ta nye grep. Jeg ville lyve om jeg sier at jeg ikke merker dette på samme måte som alle andre, sier Andersson om lavkonjunkturen.
 
Det er usikkert om flere restauranter henger seg på tilbudsbølgen. Men helt utenkelig er det ikke.
 
- Vi kommer til å finne på noe, sier Lotta Norström på Lux.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her