Halv pris på luksus

For å lokke flere gjester til restaurantbordene gir Melker Andersson halv pris på hverdagene.
Redaksjonen
26 Januar 2009 - 12:00

I en finanskrise er ikke restaurantbesøk det første svenskene tenker på.
 
Det er nyhetsbyrået TT som har tatt en ringerunde til forskjellige svenske restaurnter for å sjekke hvordan tilstanden er.
 
Merkbart
- Det begynte før julebordsesongen. Det er ingen stor nedgang, men det er merkbart. Det er færre gjester og da går selvsagt omsetningen ned, sier Jennie Börjesson, markedssjef på Sjömagasinet i Göteborg.
 
Også på luksusrestauranten Lux i Stockholm har det blitt mer glissent på hverdagene. Årsaken er lavkonjuktur, mener pressekontakt Lotta Norström.
 
- Vi kjenner det. Det er færre som spiser ute på kveldstid. Helgene er bra, de er nesten som før. Også lunsjbesøkene er mer eller mindre som vanlig, sier Norström.
 
Tar grep
Melker Andersson er en av Sverige beste kokker. Han tar kraftige grep for å¨lokke gjester på hverdagene.
 
Mandag til onsdag selger han mat på kveldstid for halv pris. Dette gjelder på fire av restaurantene hans i Stockholm.
 
Vil gi signal
- Det hadde vært trist å bare klø seg i hodet under en lavkonjunktur. Vi kan ikke bare sitte hjemme og gråte. Vi vil gi et signal om at det er greit å gå ut og spise i slike tider, sier Andersson.
 
Han avviser at dette er et tegn på at den svenske restaurantbransjen blør.
- Man må våge å ta nye grep. Jeg ville lyve om jeg sier at jeg ikke merker dette på samme måte som alle andre, sier Andersson om lavkonjunkturen.
 
Det er usikkert om flere restauranter henger seg på tilbudsbølgen. Men helt utenkelig er det ikke.
 
- Vi kommer til å finne på noe, sier Lotta Norström på Lux.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her