Hansa kjøper seg inn i Nøgne Ø

Hansa kjøper seg inn i Nøgne Ø

Overtar 54,44 prosent av aksjene i bryggeriet.
27 November 2013 - 13:28

Dagens aksjonærer i bryggeriet Nøgne Ø selger 54,44 prosent av aksjene til Hansa Borg Bryggerier. Nøgne Ø skal bestå som eget selskap, og befeste sin posisjon ytterligere som det fremste av norske spesialbryggerier, melder selskapene i en pressemelding.

– Nøgne Ø startet i en garasje, og vi har vokst til å bli en nasjonal merkevare. Gründerånden og den kompromissløse kjærligheten til ølbryggingen vil bestå. Men etter hvert som vi har vokst, har vi sett behovet for å få inn økt kompetanse og sterkere muskler knyttet til salg og distribusjon, sier daglig leder Tore Nybø og sjefsbrygger Kjetil Jikiun.

Begge forblir aksjonærer i selskapet når Hansa Borg kommer inn på eiersiden. De skal også fortsette i sine stillinger i Nøgne Ø.

Hansa Borg er den største norskeide drikkevareleverandøren i det nasjonale markedet. Selskapets inntreden i Nøgne Ø er i tråd med strategien om å befeste den nasjonale posisjonen gjennom sterke regionale merkevarer.

– Nøgne Ø er et eventyr i norsk bryggeribransje, og vi har fulgt dem nøye i mange år. Ikke bare er de blitt en betydelig arbeidsplass i sitt lokalmiljø, men de har også skapt økt interesse for norsk øl både i Norge og utlandet. Når vi nå kommer inn på eiersiden, skal ikke gründerånden bare bestå, men videreutvikles. Vi skal sørge for at selskapet får vokse videre på sine egne premisser, sier administrerende direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg.

Nøgne Ø ble startet i 2002. I 2012 hadde bryggeriet en omsetning på 37,7 millioner kroner, og et driftsresultat på 9,5 millioner kroner. Prosessen mellom Nøgne Ø og Hansa Borg ble innledet i sommer. Det skjedde etter en vurdering fra Nøgne Øs eiere om at selskapet trengte å få tilført kompetanse og kraft knyttet til distribusjon og salg.

– Nøgne Ø er et norsk bryggeri, og vi er stolte av det. Vår tilknytning både til Norge og til Sørlandet er en stor del av vår identitet. Derfor var det naturlig for oss å søke kontakt med den eneste norskeide store aktøren innenfor drikkevaremarkedet. Vi skal ikke bare fortsette å lage spennende og etterspurt øl. Nå skal vi få enda bedre tid til å gjøre det. Kjærligheten til ølbrygging har hele tiden vært drivkraften vår. Det skal den fortsatt være, sier Jikiun og Nybø.

Dagens fire største eiere i Nøgne Ø blir alle med på eiersiden videre. Anne Hestness Trommestad, som gjennom selskapet Aht Invest har vært største aksjonær med 37,5 prosent, får en eierandel på 9,9 prosent.

– Vi gikk inn som største aksjonær da selskapet fortsatt var et risikoprosjekt, og vi gleder oss over den vekst og utvikling vi har bidratt til. Også for oss har det vært viktig å få inn en medeier som kan være med å utvikle Nøgne Ø videre, og vi ser frem til fortsatt å bidra på eiersiden, sier Anne Hestness Trommestad.

Av markedsmessige hensyn er partene enige om ikke å offentliggjøre prisen Hansa Borg betaler for aksjene de kjøper i Nøgne Ø. Avtalen forutsetter at Konkurransetilsynet godkjenner aksjehandelen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her