Havfruen Fiskerestaurant

Her presenterer vi Havfruen fiskerestaurant i Trondheim.
Redaksjonen
08 November 2005 - 16:50

Restaurant: Havfruen Fiskerestaurant
Adresse: Kjøpmannsgaten 7, 7013, Trondheim
Telefon: 73 87 40 70   

Antall vinkelnere
Ingen rene vinkelnere (på papiret) men erfaringen har vi.

Antall viner i kartet og på lager?
89 på kartet og 215 på lager. Jeg vurderer faktisk å kutte ut vinkartet ettersom vi selger 95 prosent på vår anbefaling.

Antall viner gå glass?
Veldig varierende. Vi prøver ut ca 10 nye viner hver uke og har ikke noen faste viner på glass. Vi har vel rundt 45 viner tilgjengelig en hver tid på glass.

Hva er satsingsområdene innen vin?
Vi satser ikke på noen spesielle områder. Vi bruker det vi syntes er spennende, men må vel innrømme at hvite tyske og østerrikske ligger høyt på listen, og ikke minst de søte.

Hvilke glass brukes?
Spiegelau og GlassY.

Meste solgte vin sist måned?
Hvit: Tokay Pinot Gris 2003, Lucien Albrecht. Rød:  Morgon Les Charmes 2001, Louis Latour.
Søt: Villiera Inspiration 2003, Stellenbosch, Sør-Afrika.

Hvor lagres vinen?
På et vanlig romtemperert lager (vinen ligger ikke lenger enn én måned). En ny lagerkjeller skal bygges neste år.

Ved hvilken temperatur serveres henholdsvis rød og hvit vin?
Det spørs hvilken drue det er snakk om, men stort sett mellom 7 og 10 for de hvite og 12 og 17 for de røde.

Mest interessante vinområde i dag?
Sveits er et område vi burde tenke mer på. Jeg har bodd der i 25 år og kjenner en del til vinene som er på minst like høyt nivå som de tyske og østerrikske. Ellers synes jeg at New Zealand er et land man burde holde øye med.

Har du noen gode råd om hvordan vinkelnerforeningen kan bli enda bedre?
Ha en bredere kommunikasjon med bransjen. La oss få hyppigere informasjon fra styret. Hvorfor ikke etablere et diskusjonsforum?
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her