Havfruen fyller 20 år

Den ærverdige fiskerestauranten Havfruen i Trondheim fyller 20 år denne uken. Det markeres i form av en jubileumsmeny.
Redaksjonen
13 Mars 2007 - 00:53

Og det er selvfølgelig havets delikatesser som står på menyen. Herbert Klein har vært innehaver gjennom 20 år og disker opp med det beste av det beste, forteller restauranten i en pressemelding.
 
- Vi er stolte av å ha blitt til det vi er i dag og fortjener å feire oss selv nå, sier Klein.

Mange i Trondheim og omegn - og ikke minst besøkende fra andre steder i landet - har et forhold til Havfruen . Restauranten ligger idyllisk til ved gamle bybro.

- Enkelte av våre gjester er her en gang i året for å oppleve lutefisken. Andre er sjømatelskende stamgjester året rundt. Noen av dem har faktisk vært her siden oppstarten i 1987, sier Klein, eier og innehaver av restauranten gjennom 20 år.

Anerkjent
- Det hele startet med en romantisk ide om å drive egen restaurant. Men vi opplevde raskt det de fleste som starter egen restaurant gjør, nemlig at restaurantbransjen er hard forretningsvirksomhet. Suksesskriteriene våre har vært å satse fullt og helt som fiskerestaurant. Dette har vi kombinert med engasjerte medarbeidere med god fagkunnskap og lidenskap for yrke og arbeidsplass, forteller Klein.

Internasjonalt
Restaurantsjefen er finsk, soussjefen er engelsk og dermed er det en internasjonal gjeng som jobber på restauranten. Sjefkokk er Bjørnar Buserud, som tidligere har jobbet på Grand Hotel i Oslo.

Det er lokale, men også nasjonale og internasjonale råvarer av toppkvalitet som legger føringen for menyen som fornyes hver måned. I mars er det kamtsjatkakrabbe som legger føringer for menyen.

Jubileumsuke
Denne uken er det altså jubileumsuke. Det blir arrangementer for samarbeidspartnere, kolleger i bransjen, stamgjester og medlemmer i "Chaine des Rotisseurs".

Blant annet skal Svein-Erik Renaa fra Gastronomisk Institutt "avsløre" sjømathemmelighetene sine. Renaa fikk som kjent pris for beste fiskekomposisjon under Bocuse d`Or i Frankrike 2007.

Torkjell Berulfsen er også på plass og skal kåsere rundt kultur og mattradisjoner, sjømat og restaurantbransjen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her