Heder til Jan H. Amundsen

Apéritifs redaktør Jan H. Amundsen ble i går tildelt Fagpressens Spesialpris under utdelingen av Fagpresseprisen 2006.
Redaksjonen
28 April 2006 - 11:22

I begrunnelsen het det blant annet han fikk prisen for sitt store engasjement for fagpressen, og som redaktør for å ha kjempet for den kritiske og samfunnsengasjerte fagpressen. Som uredd redaktør har han skapt utallige debatter innen sine fagområder. Det har derfor ofte blåst friskt rundt vinneren av spesialprisen.

I tillegg til å ha skapt og produsert redaksjonelt stoff til sine egne satsinger, har han også vært en foregangsmann innen norsk media når det gjelder salg av redaksjonelt innhold til andre mediekanaler. Amundsens evne til å tilpasse stil og skrivemåte i forhold til medienes målgrupper, er imponerende. Med andre ord: Et eksempel på kreativt fagpressearbeid i mange kanaler, het det blant annet i begrunnelsen:

JURYENS SPESIALPRIS 2006 (juryens begrunnelse)
Det er andre gang vi deler ut juryens spesialpris. Den kan deles ut på helt fritt grunnlag - vurdert av juryen - og kan gå til både person og blad. I fjor ble den delt ut til redaktøren av Politiforum - Ole Martin Mortvedt - med utgangspunkt i hans artikkel om Nokas-ranet - og alt hva det innebar av påfølgende hendelser. Bl.a. annet kildebeskyttelse og SEFO-etterforskning av redaktøren.

Fagpressens og juryens spesialpris går i år til en person som har lang erfaring innen den norske mediebransjen og i fagpressen. Personen har gjennom et stort engasjement, faglig dyktighet og sin nytenkning for lengst blitt et anerkjent og vel etablert medienavn.
Personen har tidligere vunnet Fagpresseprisen, nærmere bestemt to ganger. Den første gangen i 1982. Deretter fikk han den samme prisen i 1992.
Vinneren av Fagpressens ekstrapris har hele tiden som redaktør kjempet for den kritiske og samfunnsengasjerte fagpressen. Som uredd redaktør har han skapt utallige debatter innen sine fagområder. Det har derfor ofte blåst friskt rundt vinneren av spesialprisen. Mange gode fagdebatter er nemlig skapt av denne mannen.
I 1995 startet han et nytt fagblad sammen med sin kone. Samme år gikk han også på nett. I tillegg til å ha skapt og produsert redaksjonelt stoff til sine egne satsinger, har han også vært en foregangsmann innen norsk media når det gjelder salg av redaksjonelt innhold til andre mediekanaler. Hans fagkompetanse har dermed vært å lese i mange ulike medier eid av like mange ulike investorer.
Mange vil også huske hans mange runder - også i rettssalen - med norske myndigheter om annonsering. Disse kampene ble også vunnet.

Vinneren av spesialprisen har mange strenger å spille på. Han har også en enorm tilpasningsevne. Personen vi her snakker om - selger i dag på fast basis redaksjonelt innhold til VG Nett, www.sol.no og Se og Hør. Hans evne til å tilpasse stil og skrivemåte i forhold til medienes målgrupper, er imponerende. Med andre ord: Et eksempel på kreativt fagpressearbeid i mange kanaler.

Vi i juryen for Fagpresseprisene 2006 er stolt av å kunne gi Fagpressens spesialpris til følgende person: JAN AMUNDSEN

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her