Hedersdiplom fra Ny Nordisk Mat

Ny Nordisk Mat deler ut Hedersdiplom for 2007 og årets tema er turisme og regional utvikling. Den norske kandidaten er Hanne Frosta, eier av restauranten På Høyden i Bergen.

Ny Nordisk Mat ble lansert av Nordisk Ministerråd i høst. Målet med programmet er å fremme nordisk matkultur og gastronomi, samt design og turisme koblet til mat.
 
De nordiske regjeringene ønsker gjennom programmet å synliggjøre Norden på det gastronomiske verdenkartet. Vinneren offentliggjøres 12. oktober og prisen er på 100 000 danske kroner.
 
Sju kandidater
Det er i alt sju kandiater til hedersdiplomet. Norges kandidat, Hanne Frosta, er en kokk med en meget sterk matfilosofi. Hun bruker kun lokale og regionale råvarer, og har vist stort engasjement i å spre stolthet til lokale matprodusenter.
 
Frosta profilerer ikke bare råvarer i sine menyer, men også produsenter og steder hvor råvarene kommer fra på en utmerket måte.
Sprer kunnskap
Hanne Frosta jobber for å spre kunnskap og å skape grunnlag for å få nye og bedre råvarer.
 
Hun er forkjemper av økologisk produksjon og arbeider målbevisst for at nye grupper mennesker, lokale og internasjonale turister, skal bli eksponert mot Ny Nordisk Mat.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen