Hemmelig fort kan bli akevittsenter

Hemmelig fort kan bli akevittsenter

Et nytt norsk akevittsenter kan bli etablert på Torås fort på Tjøme, fortet som var så hemmelig at Tjømlinger knapt visste om det.
02 Januar 2012 - 12:19

Vin- og spritimportør Arve Røys Stranden fra Asker har store planer etter å ha kjøpt deler av kystfortet som inntil i fjor var inngjerdet med piggtråd og stengt for allmennheten, skriver nrk.no.

Stranden ønsker å lage et akevittsenter og ha lager til en bestemt type av denne drikken i en av de store fjellhallene på fortet.

Tjøme kommune kjøpte det nær 400 mål store området sør på øya sommeren 2010. Fortet har vært så godt som stengt for allmennheten helt siden 1939. Bygningene ble solgt til private.

Interessegruppa for Torås fort vil bruke fortet til opplevelser, museum, kunstnerkoloni og undervisning av skolebarn.

– Vi hadde håpet at dette skulle bli et område som kunne brukes til bl.a. undervisning og hvor vi kunne lære de unge om vår fortid. Sånn kan det ikke bli nå, og det er heller ikke så veldig lett å kombinere skole og akevitt, sier lokalhistoriker og fort-entusiast Rune Sørlie.

Miljøvernleder Bjørn Bjerke Larsen i Tjøme kommune, tror Torås fort raskt kan bli en ny turistattraksjon i Vestfold.

– Det er lagt opp til et meget publikumsrettet senter på området. Vi tror derfor at dette blir en del av tilbudet til turister på Tjøme, sier Bjerke Larsen.

Interessegruppa for fort satser på åpning av et lokalt krigsmuseum i en annen fjellhall allerede neste sommer.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi
Dagens rett
Paprikagryte med poteter

Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi

Det er ikke hvilket som helst paprikapulver som brukes i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik gir du søndagsmiddagen ekstra smaksfylde
Dagens rett
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost - Frango à Beira Alta - som i Portugal

Slik gir du søndagsmiddagen ekstra smaksfylde

Kylling som fylles med masse godsaker og får ekstra mye pleie underveis, er det som skal til. Dette kan bli din nye søndagsfavoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Helgemiddagen blir ekstra god med dette på tallerkenen
Dagens rett
Dampet kveite på ratatouille og tomatbuljong

Helgemiddagen blir ekstra god med dette på tallerkenen

Kveite er festingrediens nummer en og med dette smaksrike tilbehøret kan du være litt gjerrig med denne eksklusive fiskeråvaren. Det er jo tross alt midt i uka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne krydrete og spennende drinken har mindre alkohol enn smaken tilsier
Ukens drink
Taylor's Grapefrukt drinkoppskrift

Denne krydrete og spennende drinken har mindre alkohol enn smaken tilsier

Det er hvit tørr portvin som sammen med kardemomme gir den lett eksotiske karakteren som inviterer til en slurk til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi
Dagens rett
Paprikagryte med poteter

Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi

Det er ikke hvilket som helst paprikapulver som brukes i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik gir du søndagsmiddagen ekstra smaksfylde
Dagens rett
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost - Frango à Beira Alta - som i Portugal

Slik gir du søndagsmiddagen ekstra smaksfylde

Kylling som fylles med masse godsaker og får ekstra mye pleie underveis, er det som skal til. Dette kan bli din nye søndagsfavoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker
Dagens rett
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker Millecosedde som i Italia

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker

Selv om denne suppegryten er uten kjøtt, har den masser av gode smaker. Har du dyrket bønner selv, er det her du skal bruke dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak fantastisk lagringsdyktige viner fra det historiske vinlandet Libanon på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 12. Oktober

Smak fantastisk lagringsdyktige viner fra det historiske vinlandet Libanon på Nedre Foss Gård

Opplev en perle av en produsent fra ett av de lengst dokumenterte vinproduserende landene på vakre Nedre Foss Gård.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgemiddagen blir ekstra god med dette på tallerkenen
Dagens rett
Dampet kveite på ratatouille og tomatbuljong

Helgemiddagen blir ekstra god med dette på tallerkenen

Kveite er festingrediens nummer en og med dette smaksrike tilbehøret kan du være litt gjerrig med denne eksklusive fiskeråvaren. Det er jo tross alt midt i uka.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her