Heuch serverer VM-akevitt

Deler ut smaksprøver på god gammel oppskrift.

Destillatør og akevittnestor Halvor Heuch gravde dypt i oppskriftesken da han satte seg fore å lage en egen akevitt til VM på ski.

- Siden VM arrangeres i Oslo, var det naturlig å bruke gamle resepter fra et Oslo-brenneri, nemlig Simers, sier Heuch til Boarding.no.

VM-akevitten består av et forhold mellom en langtidslagret Simers Oslo og taffelvarianten til Simers.

- Dette gir en svært morsom kombinasjon med mye fat og krydder, som skulle passe fint nå i vinterkulden, legger Heuch til.

Simers & Co. Spritfabrik & Destillation ble etablert i 1857 av Einar Simers og lå i Revierstredet i Christiania.

Brennevinet ble levert fra jordbruksbrenneriene, og Simers anskaffet det første rektifikasjonsapparatet for fremstilling av rektifisert "fuselfritt" brennevin i Norge.

Spriten som ble levert fra jordbruksbrenneriene var av meget varierende kvalitet, og mange av brenneriene brukte Simers for å få renset sin egen sprit. I tillegg fremstilte Simers destillatør Alex Pedersen en rekke akevitter og andre brenneviner som punsch og bitter både for eksport og direkte salg til samlag og skjenkesteder.

I 1925 ble selskapet løst ut av Vinmonopolet, som overtok alle eiendeler, resepter og varebeholdningen for øvrig, skriver Boarding.no.

Ski-VM Akevitt 2011 er kun tilgjengelig under Ski-VM, og serveres rett fra fatet på utvalgte steder i Oslo.

På Nordisk Park i Spikersuppa serveres det smakebiter fra tradisjonsrik norsk mat og drikke. Her finner man også Akevittboden. Ski-VM-akevitten kan også smakes på Amundsen Bryggeri og Spiseri i Amundsensgate ved Spikersuppa og Cafe Sorgenfri på Aker Brygge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen