Heuch serverer VM-akevitt

Deler ut smaksprøver på god gammel oppskrift.
28 Februar 2011 - 16:16

Destillatør og akevittnestor Halvor Heuch gravde dypt i oppskriftesken da han satte seg fore å lage en egen akevitt til VM på ski.

- Siden VM arrangeres i Oslo, var det naturlig å bruke gamle resepter fra et Oslo-brenneri, nemlig Simers, sier Heuch til Boarding.no.

VM-akevitten består av et forhold mellom en langtidslagret Simers Oslo og taffelvarianten til Simers.

- Dette gir en svært morsom kombinasjon med mye fat og krydder, som skulle passe fint nå i vinterkulden, legger Heuch til.

Simers & Co. Spritfabrik & Destillation ble etablert i 1857 av Einar Simers og lå i Revierstredet i Christiania.

Brennevinet ble levert fra jordbruksbrenneriene, og Simers anskaffet det første rektifikasjonsapparatet for fremstilling av rektifisert "fuselfritt" brennevin i Norge.

Spriten som ble levert fra jordbruksbrenneriene var av meget varierende kvalitet, og mange av brenneriene brukte Simers for å få renset sin egen sprit. I tillegg fremstilte Simers destillatør Alex Pedersen en rekke akevitter og andre brenneviner som punsch og bitter både for eksport og direkte salg til samlag og skjenkesteder.

I 1925 ble selskapet løst ut av Vinmonopolet, som overtok alle eiendeler, resepter og varebeholdningen for øvrig, skriver Boarding.no.

Ski-VM Akevitt 2011 er kun tilgjengelig under Ski-VM, og serveres rett fra fatet på utvalgte steder i Oslo.

På Nordisk Park i Spikersuppa serveres det smakebiter fra tradisjonsrik norsk mat og drikke. Her finner man også Akevittboden. Ski-VM-akevitten kan også smakes på Amundsen Bryggeri og Spiseri i Amundsensgate ved Spikersuppa og Cafe Sorgenfri på Aker Brygge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her