Hevder Noma truer kokker til taushet

Hevder Noma truer kokker til taushet

Kokker som jobber gratis for stjernerestauranten, trues med svartelisting dersom de forteller om arbeidsforholdene, skriver Jyllands-Posten.

«Hold munn og overhold alle avtaler. Ellers setter vi navnet ditt på en svarteliste som vi deler med restauranter over hele verden», skriver den prisbelønte restauranten i sitt introduksjonsbrev til nye medarbeidere, ifølge den danske avisen.

Noma, som ligger i København, har flere ganger blitt kåret til verdens beste restaurant. Det har ført til at kokker fra hele verden står i kø for å jobbe gratis på restauranten, ofte opp mot 70 timer i uken.

I introduksjonsbrevet advares kokkene og andre medarbeidere blant annet mot å blogge om arbeidsforholdene på Noma.

Noma er nå rangert som verdens nest beste restaurant etter å ha blitt skjøvet ned fra topplasseringen av den spanske El Celler de Can Roca tidligere i år.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen