Hjemmekvernet kaffe øker mest

Salget av hele kaffebønner har steget 20 prosent.
Redaksjonen
07 Desember 2010 - 14:58

Tall fra de største kaffehusene i Norge viser at stadig flere nordmenn velger å kverne sin egen kaffe. Salget av hele kaffebønner har steget med 20 prosent i løpet av de siste årene, og leverandørene opplever i år en rekordøkning i salget av hele kaffebønner, melder Pressenytt.

Ifølge Norsk Kaffeinformasjon har Joh. Johannson økt salget av hele kaffbønner med 40 prosent i 2010. Frieles salg har økt 35 prosent, Kjeldsberg har økt med over 50 prosent, mens Coop melder om hele 170 prosent salgsøkning for hele bønner i forhold til 2009.

Tall fra elektronikkjeden Elkjøp bekrefter trenden. Selskapet har 130 prosent vekst i antall solgte kaffekverner i forhold til i fjor, og ifølge kommunikasjonssjef Åshild Indershøvde vil det går ut mer enn 5000 kaffekverner i perioden fram til julaften.
Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon tror det er flere grunner til salgsveksten av hele kaffebønner i dagligvarehandelen. Hun trekker fram kvalitetsbevisste og kunnskapsrike nordmenn som den aller viktigste ingrediensen.

- Vi opplever en todelt etterspørsel. På den ene siden øker salget av kapselmaskiner som raskt produserer grei kaffe, mens vi i den andre enden ser at mange nordmenn ønsker å kverne og lage kaffen selv. Kaffe er blitt en kunst også i hjemmet, og stadig flere er opptatt av å få fram gode smaker og kjenne på nyansene fra ulike land og regioner, sier Lysnes og mener deg er grunnen til at mange fortsatt velger svart kaffe.

- Norskbrent kaffe er internasjonalt anerkjent og holder høy kvalitet. Det er nesten komisk at enkelte norske serveringssteder fremdeles fremhever italienskbrent kaffe som et kvalitetsmessig fortrinn.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her