Hjemmekvernet kaffe øker mest

Salget av hele kaffebønner har steget 20 prosent.

Tall fra de største kaffehusene i Norge viser at stadig flere nordmenn velger å kverne sin egen kaffe. Salget av hele kaffebønner har steget med 20 prosent i løpet av de siste årene, og leverandørene opplever i år en rekordøkning i salget av hele kaffebønner, melder Pressenytt.

Ifølge Norsk Kaffeinformasjon har Joh. Johannson økt salget av hele kaffbønner med 40 prosent i 2010. Frieles salg har økt 35 prosent, Kjeldsberg har økt med over 50 prosent, mens Coop melder om hele 170 prosent salgsøkning for hele bønner i forhold til 2009.

Tall fra elektronikkjeden Elkjøp bekrefter trenden. Selskapet har 130 prosent vekst i antall solgte kaffekverner i forhold til i fjor, og ifølge kommunikasjonssjef Åshild Indershøvde vil det går ut mer enn 5000 kaffekverner i perioden fram til julaften.
Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon tror det er flere grunner til salgsveksten av hele kaffebønner i dagligvarehandelen. Hun trekker fram kvalitetsbevisste og kunnskapsrike nordmenn som den aller viktigste ingrediensen.

- Vi opplever en todelt etterspørsel. På den ene siden øker salget av kapselmaskiner som raskt produserer grei kaffe, mens vi i den andre enden ser at mange nordmenn ønsker å kverne og lage kaffen selv. Kaffe er blitt en kunst også i hjemmet, og stadig flere er opptatt av å få fram gode smaker og kjenne på nyansene fra ulike land og regioner, sier Lysnes og mener deg er grunnen til at mange fortsatt velger svart kaffe.

- Norskbrent kaffe er internasjonalt anerkjent og holder høy kvalitet. Det er nesten komisk at enkelte norske serveringssteder fremdeles fremhever italienskbrent kaffe som et kvalitetsmessig fortrinn.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen