- Kanon fett at jeg vann, sa Petter Beyer etter at tittelen Årets sjømatkokk 2010 var sikret lørdag.
Beyer, som til daglig er kokk hos Jacobs Apartements i Bergen, har hat lite tid til å forberede seg til konkurransen. Den siste tiden har gått med til arbeid med en musikkutgivelse.
På andre plass kom Morten Tungesvik. Han jobber på Søtt og Salt, mens tredjeplassen gikk til Simon Grotøy fra Smauet Mat og Vinhus.
Nivået blant kokkene var svært høyt. Men tilsynelatende har de beste sjømatekspertene innenfor kokkebransjen bosatt seg i Bergen, for ingen av de tilreisende kokkene klarte å hevde seg i toppskiktet.
Den nasjonale kokkekonkurransen "Årets Sjømatkokk" arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og Eksportutvalget for fisk.
I juryen satt foruten hoveddommer Karl Erik Pallesen, Endre Olsen og Frode Alræk.