Holder medlemskap skjult

Hvert femte medlem i Hotell- og restaurantarbeiderforeningen holder medlemskapet skjult for sjefen sin.
Redaksjonen
15 August 2008 - 09:00

Det er redsel for å miste jobben som er årsaken mener Hotell- og restaurantarbeiderforeningen i Hordaland.
 
- Medlemmer har rapportert om tilfeller av trakassering etter å ha organisert seg. Noen har fått sparken, mens andre har sluttet på bakgrunn av trakasseringen, sier Djevat Hisenaj, leder i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet Hordaland.
 
Vanligvis betaler arbeidsgiveren fagforeningskontingenten gjennom et fast trekk i lønnen. Men 19 prosent av medlemmene vil heller ha giro sendt hjem til seg privat. 
 
- Dette er medlemmer som vil betale selv for å holde medlemskapet skjult, sier Hisenaj.
 
Nye medlemmer
Hele to av tre ansatte i hotell- og restaurantbransjen er uorganiserte, men i sommer fikk Hisenaj åtte nye medlemmer ved Comfort Hotel Holberg i Bergen sentrum.
 
Stuepikene ved hotellet krever fulltidsstillinger for noen av ringevikarene. Hotellet har 149 rom, men for tiden ingen fast ansatte stuepiker.
 
To i front
- Det var to som gikk i front og meldte seg inn. Da var det lettere for oss andre å følge etter. I dag er åtte av tretten stuepiker organisert, sier tillitsvalgt Silje Kolltveit.
 
Hun mener mange i bransjen frykter konsekvensene av å organisere seg.
 
- Jeg har hørt om stuepiker som har organisert seg, og deretter fått sparken. Derfor skjønner jeg at noen vil holde medlemskapet sitt skjult. For oss var det viktig å stå frem og jobbe for forandring, sier Kolltveit til Bergens Tidende.
 
Hotelledelsen lover at to av de ansatte skal få tilbud om fulltidsstilling i løpet av høsten.
Ikke sjokkert
I Oslo og Akershus er de hotell- og restaurantansatte mer åpne om medlemskapet sitt.
 
- Men vi blir ikke sjokkert når nye medlemmer ber om at sjefen ikke får vite noe. Mange er skeptiske i starten, men åpner seg opp etter å ha møtt andre organiserte på arbeidsplassen, sier nestleder Birgit Tandberg i Hotell- og restaurantarbeiderforeningen i Oslo og Akershus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her