Hoteller ber om tariffavtale

Sortland Hotell ba Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet (HRAF) om tariffavtale etter å ha fått beskjed fra fagbevegelsen om at hotellet ikke var aktuelt.

Nå viser det seg at flere hoteller gjør det samme.
 
Fagforbundet skriver på sine nettsider at det ble inngått tariffavtale takket være presset fra avdelingen i Nordland.
 
Klar beskjed
Opplæringsansvarlig i Fagforbundet Nordland, Svein Møllersen, skulle bestille et ukeskurs ved Sortland Hotell, men oppdaget at hotellet ikke hadde tariffavtale. Han ga derfor beskjed til ledelsen ved hotellet om at det ikke var aktuelt å bruke det siden de ansattes rettigheter ikke var ivaretatt.
 
Trygghet
Sortland Hotell mottok flere slike beskjeder, bekrefter Inger Anne Hellmann ved hotellet. Derfor tok hun kontakt med HRAF for å be om tariffavtale. Der fikk hun beskjed om at flere måtte være organisert for at en slik avtale kunne inngås. Da klubben telte tre medlemmer, kom avtalen på plass.
 
- Tidligere hadde vi tariffavtale, men den forsvant da det kom inn en ny eier for få år siden, sier Eldrid Nilsen, som har jobbet på hotellet i mange år.
 
Nilsen understreker at de hele tiden har fått det de har krav på, men at hun er glad for den sikkerheten er tariffavtale gir.
 
Flere andre hoteller i Norge har også bedt om en tariffavtale.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen