Hvarnes ble Årets kokk

Gunnar Hvarnes fra Gastronomisk Institutt i Stavanger er Årets Kokk 09.
Redaksjonen
05 Februar 2009 - 20:13

Gunnar Hvarnes vant konkurransen under messen Smak09 på Lillestrøm, i kokkekamp med fem andre unge ledende norske kokker.
 
Til EM
Nå er han Norges representant i Bocuse d'Or, og går videre til europamesterskapet i Sveits i 2010. Dette er også uttaket til Bocuse d'Or (VM) i Lyon i Frankrike 2011.
 
Fire norske kokker har gått til topps i Bocuse d'Or: Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem og nå sist, for en uke siden i Lyon, Geir Skeie.
 
Erfaren
Hvarnes er allerede en erfaren konkurransemann. Sist som Olympisk mester med kokkelandslaget, som vant OL i Erfurt høsten 2008.
 
- Det viktigste er at maten skal smake godt, men rettene skal også friste øyet, sier Hvarnes, som nå får uttelling for timevis med trening, sammen med commis Stian Iversen.
 
Flere kjøkken
Hvarnes har bred erfaring fra flere viktige kjøkken i Norge og utlandet. Han har vært kjøkkensjef på Annen Etage i Oslo samt soussjef ved Bon Lloc i Stockholm. Også Bølgen & Moi, både på Høvik og Briskeby, har han på sin CV.
 
Gjester ved Gaustadblikk Høyfjellshotell har også kunnet nyte hans kokekunster.
 
Gunnar Hvarnes jobber for tiden ved Gastronomisk Institutt i Stavanger, som nylig flyttet inn i det nasjonale senteret "Måltidets Hus".

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her