Hvarnes ble Årets kokk

Gunnar Hvarnes fra Gastronomisk Institutt i Stavanger er Årets Kokk 09.

Gunnar Hvarnes vant konkurransen under messen Smak09 på Lillestrøm, i kokkekamp med fem andre unge ledende norske kokker.
 
Til EM
Nå er han Norges representant i Bocuse d'Or, og går videre til europamesterskapet i Sveits i 2010. Dette er også uttaket til Bocuse d'Or (VM) i Lyon i Frankrike 2011.
 
Fire norske kokker har gått til topps i Bocuse d'Or: Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem og nå sist, for en uke siden i Lyon, Geir Skeie.
 
Erfaren
Hvarnes er allerede en erfaren konkurransemann. Sist som Olympisk mester med kokkelandslaget, som vant OL i Erfurt høsten 2008.
 
- Det viktigste er at maten skal smake godt, men rettene skal også friste øyet, sier Hvarnes, som nå får uttelling for timevis med trening, sammen med commis Stian Iversen.
 
Flere kjøkken
Hvarnes har bred erfaring fra flere viktige kjøkken i Norge og utlandet. Han har vært kjøkkensjef på Annen Etage i Oslo samt soussjef ved Bon Lloc i Stockholm. Også Bølgen & Moi, både på Høvik og Briskeby, har han på sin CV.
 
Gjester ved Gaustadblikk Høyfjellshotell har også kunnet nyte hans kokekunster.
 
Gunnar Hvarnes jobber for tiden ved Gastronomisk Institutt i Stavanger, som nylig flyttet inn i det nasjonale senteret "Måltidets Hus".

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen