Hvarnes i gang i Lyon

Bocuse d'Or-eventyret har startet.
Redaksjonen
25 Januar 2011 - 13:12

Mandag flyttet Norges håp i kokke-VM utstyr, råvarer, kokker og bagasje fra Saint Bonnet le Froid - fjellandsbyen med 200 innbyggere hvor Team Hvarnes har tilbrakt de siste dagene - ned til Lyon og starten på det offisielle programmet.

- Jeg kommer sikkert til å kjenne det når vi setter opp kjøkkenet i hallen tirsdag. Men jeg har jo vært igjennom konkurranser. Og så tenker jeg når jeg står der at jeg er garantert flinkere enn alle som kommer og ser på i hallen til å gjøre akkurat det jeg har trent meg på å gjøre, sier Gunnar Hvarnes til aftenposten.no. Han har selveste Eyvind Hellstrøm som coach før konkurransen.

- Han er nok snillere enn på tv, og er med på å hjelpe meg frem. Men han gir klar tilbakemelding på hva som er bra og hva som ikke er bra.

- Absolutt, nå gjelder det bare å vinne, sier Hellstrøm til aftenposten.no. Selv vant han aldri Bocuse d'Or, men har deltatt i sirkuset i Lyon siden 1987 og har gode tips og råd til gullhåpet Hvarnes.

Årets tema som alle de 24 nasjonene skal konkurrere om er breiflabb og skotsk lam.
- Breiflabben er ingen lett sak. Den kommer til en viss grad pent sammen, og så plutselig slipper den vannet. Da flyter det ut på tallerkenen og blander seg med det andre, og det vil vi ikke. Men jeg vil mene vi har god kontroll på det nå, sier Hvarnes.

Tirsdag skal etter planen Landbruksminister Brekk bli vist rundt på mathallene i Lyon av Eyvind Hellstrøm, og etter planen får Gunnar Hvarnes besøk av blant annet Eyvind Hellstrøm, Ingrid Espelid Hovig og Geir Skeie.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her