Hvarnes i gang i Lyon

Bocuse d'Or-eventyret har startet.
Redaksjonen
25 Januar 2011 - 13:12

Mandag flyttet Norges håp i kokke-VM utstyr, råvarer, kokker og bagasje fra Saint Bonnet le Froid - fjellandsbyen med 200 innbyggere hvor Team Hvarnes har tilbrakt de siste dagene - ned til Lyon og starten på det offisielle programmet.

- Jeg kommer sikkert til å kjenne det når vi setter opp kjøkkenet i hallen tirsdag. Men jeg har jo vært igjennom konkurranser. Og så tenker jeg når jeg står der at jeg er garantert flinkere enn alle som kommer og ser på i hallen til å gjøre akkurat det jeg har trent meg på å gjøre, sier Gunnar Hvarnes til aftenposten.no. Han har selveste Eyvind Hellstrøm som coach før konkurransen.

- Han er nok snillere enn på tv, og er med på å hjelpe meg frem. Men han gir klar tilbakemelding på hva som er bra og hva som ikke er bra.

- Absolutt, nå gjelder det bare å vinne, sier Hellstrøm til aftenposten.no. Selv vant han aldri Bocuse d'Or, men har deltatt i sirkuset i Lyon siden 1987 og har gode tips og råd til gullhåpet Hvarnes.

Årets tema som alle de 24 nasjonene skal konkurrere om er breiflabb og skotsk lam.
- Breiflabben er ingen lett sak. Den kommer til en viss grad pent sammen, og så plutselig slipper den vannet. Da flyter det ut på tallerkenen og blander seg med det andre, og det vil vi ikke. Men jeg vil mene vi har god kontroll på det nå, sier Hvarnes.

Tirsdag skal etter planen Landbruksminister Brekk bli vist rundt på mathallene i Lyon av Eyvind Hellstrøm, og etter planen får Gunnar Hvarnes besøk av blant annet Eyvind Hellstrøm, Ingrid Espelid Hovig og Geir Skeie.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her