Hvarnes klar til innsats i kokke-VM

- Åtte timers trening fem dager i uka skal gi resultater.
Redaksjonen
05 Januar 2011 - 17:12

Gunnar Hvarnes er godt forberedt foran Bocuse d´Or, som går av stabelen mellom 22. og 26. januar.

- Vi ligger bedre an nå enn da vi ble nummer to i Europa-konkurransen i Genève i sommer. Åtte timers trening fem dager i uka skal gi resultater, sier VM-deltakeren til Hotellmagasinet.
Han påstår selv at han ikke føler noe press om å gjøre det bra i Lyon, selv om Norge har stolte tradisjoner i kokkenes verdensmesterskap.

- Men det er en ny konkurranse hvert år. Det er andre råvarer og andre motstandere hver gang, men vi beviste i Genève at vi er der vi skal. Dansken som vant er den sterkeste jeg kunne ha møtt. Før vi dro sa vi at vi skulle være kjempefornøyde om vi ble nummer to ett poeng bak han. Vi ble vi nummer to, to poeng bak, og det er vel det nærmeste perfekt jeg kunne komme. Nivået vårt er høyt etter store treningsmengder de siste tre månedene. Nå er det bare dette jeg lever av og for, sier Hvarnes. Stilen hans preges av at han ønsker å ta vare på de tradisjonelle smakene som lager minner.

Da er det klassiske best i lengden. Det er ikke for ingenting at Eyvind Hellstrøm er den største. Han er moderne, men viker aldri fra prinsippet om renhet. Under den europeiske konkurransen i Genève var det viktig for meg å framheve det rene og det kommer jeg til å rendyrke enda mer nå, sier Gunnar Hvarnes og det er det eneste han røper om hva han vil servere dommerne i Lyon.

Norge er en viktig nasjon i Bocuse d'Or sammenheng, både som leverandør av sjømat og som medaljesanker. Allerede i 1991 vant Lars Erik Undertun Norges første sølvmedalje, mens Bent Stiansen tok gullet i 1993. Odd Ivar Solvold vant bronse i 1997, mens Terje Ness sikret det andre gullet i 1999. Det tredje kom i 2003 ved Charles Tjessem. I 2005 sikret Tom Victor Gausdal nok en sølvmedalje, mens Sven Erik Renaa sikret tittelen "Beste Fiskerett" i 2007. Geir Skeie satte et foreløpig punktum da han gjorde en unik prestasjon ved å vinne både Bocuse d'Or Europe i 2008 og Bocuse d'Or i Lyon i 2009.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her