Hvarnes klar til innsats i kokke-VM

- Åtte timers trening fem dager i uka skal gi resultater.

Gunnar Hvarnes er godt forberedt foran Bocuse d´Or, som går av stabelen mellom 22. og 26. januar.

- Vi ligger bedre an nå enn da vi ble nummer to i Europa-konkurransen i Genève i sommer. Åtte timers trening fem dager i uka skal gi resultater, sier VM-deltakeren til Hotellmagasinet.
Han påstår selv at han ikke føler noe press om å gjøre det bra i Lyon, selv om Norge har stolte tradisjoner i kokkenes verdensmesterskap.

- Men det er en ny konkurranse hvert år. Det er andre råvarer og andre motstandere hver gang, men vi beviste i Genève at vi er der vi skal. Dansken som vant er den sterkeste jeg kunne ha møtt. Før vi dro sa vi at vi skulle være kjempefornøyde om vi ble nummer to ett poeng bak han. Vi ble vi nummer to, to poeng bak, og det er vel det nærmeste perfekt jeg kunne komme. Nivået vårt er høyt etter store treningsmengder de siste tre månedene. Nå er det bare dette jeg lever av og for, sier Hvarnes. Stilen hans preges av at han ønsker å ta vare på de tradisjonelle smakene som lager minner.

Da er det klassiske best i lengden. Det er ikke for ingenting at Eyvind Hellstrøm er den største. Han er moderne, men viker aldri fra prinsippet om renhet. Under den europeiske konkurransen i Genève var det viktig for meg å framheve det rene og det kommer jeg til å rendyrke enda mer nå, sier Gunnar Hvarnes og det er det eneste han røper om hva han vil servere dommerne i Lyon.

Norge er en viktig nasjon i Bocuse d'Or sammenheng, både som leverandør av sjømat og som medaljesanker. Allerede i 1991 vant Lars Erik Undertun Norges første sølvmedalje, mens Bent Stiansen tok gullet i 1993. Odd Ivar Solvold vant bronse i 1997, mens Terje Ness sikret det andre gullet i 1999. Det tredje kom i 2003 ved Charles Tjessem. I 2005 sikret Tom Victor Gausdal nok en sølvmedalje, mens Sven Erik Renaa sikret tittelen "Beste Fiskerett" i 2007. Geir Skeie satte et foreløpig punktum da han gjorde en unik prestasjon ved å vinne både Bocuse d'Or Europe i 2008 og Bocuse d'Or i Lyon i 2009.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen