Hvarnes tildelt gullnål

Fikk kokkemesternes høyeste utmerkelse.

Gastronomisk Institutt-kokk Gunnar Hvarnes ble i helgen tildelt André Enghs gullnål. Gullnålen er Norges Kokkemesteres Landsforenings (NKL) høyeste utmerkelse av en enkeltperson.

- Gunnar Hvarnes har et varmt engasjement for faget og andre kollegaer, og bidrar til at andre skal lykkes. Vi på Gastronomisk Institutt er veldig stolte over Gunnar og denne utmerkelsen. Nå er han i et meget godt og fortjent selskap med dem som har fått prisen tidligere, sier direktør ved Gastronomisk Institutt, Leif Andre Pedersen, i en pressemelding.

Hvarnes er opprinnelig fra Larvik, men bor nå i Stavanger og jobber på Gastronomisk Institutt. 33-åringen var fra 2004 til 2008 kaptein på kokkelandslaget. I 2009 ble han utnevnt til Årets kokk, og i januar representerte han Norge i Bocuse d'Or, det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst, hvor han fikk bronse.

André Enghs gullnål kan gå til personer fra både inn- og utland. Den gis til personer som har arbeidet for kokkefagets fremme. Utmerkelsen har blitt delt ut siden 1966.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen