Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Hvem blir Årets Kokk?

Hvem blir Årets Kokk?

To tidligere deltakere og fire nykommere vil representere Norge i neste Bocuse d’Or.
10 September 2013 - 17:07

Etter at Årets Kokk 2013 ble utsatt tidligere i år, er det nå duket for konkurranse. Fredag 20. september møtes seks av Norges beste kokker til dyst i Mathallen, melder Bocuse d’Or Norge.

Når vinneren kåres samme kveld, vet vi hvem som skal konkurrere for Norge i Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm 7. og 8. mai neste år, og i Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Her er årets finalister i Årets Kokk:

Kjøkken nr. 1: Jan Robin Ektvedt (Strand Restaurant; Stabekk)
Kjøkken nr. 2: Øyvind Bøe Dalelv (Statholdergaarden, Oslo)
Kjøkken nr. 3: Ørjan Johannessen (Bekkjarvik Gjestgiveri)
Kjøkken nr. 4: Adrian Løvold (Adrian H. Løvold kurs & catering)
Kjøkken nr. 5: Gunnar Hvarnes (Spiseriet, Stavanger)
Kjøkken nr. 6: Alexander Berg (Oro, Oslo)

Ørjan Johannessen og Gunnar Hvarnes er veteraner i Bocuse d’Or-sammenheng. Johannessen har gull fra Bocuse d’Or Europe, mens Hvarnes har sølv fra Bocuse d’Or Europe og bronse fra Bocuse d’Or.

LES OGSÅ: Skjønte ikke hva som skjedde

Juryen består også av et slagkraftig kokkelag. Eyvind Hellstrøm står i spissen for et lag av tidligere Bocuse d’Or-deltakere; Tom-Victor Gausdal, Terje Ness, Sven-Erik Renaa, Odd Ivar Solvold, Bent Stiansen og Charles Tjessem.

I tillegg er danske Allan Poulsen (kjøkkensjef på Bagatelle), Jonas Lundgren (Bocuse d'Or-deltaker for Sverige i 2008 og 2009 og tidligere ansatt på Bagatelle) og danske Jesper Kock (tidligere Bagatelle) hentet inn som gjestedommere.

Erling Sundal og Lars Eikanger skal være konferansierer under konkurransen i Mathallen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her