Hvem blir Årets Kokk?

Hvem blir Årets Kokk?

To tidligere deltakere og fire nykommere vil representere Norge i neste Bocuse d’Or.
10 September 2013 - 17:07

Etter at Årets Kokk 2013 ble utsatt tidligere i år, er det nå duket for konkurranse. Fredag 20. september møtes seks av Norges beste kokker til dyst i Mathallen, melder Bocuse d’Or Norge.

Når vinneren kåres samme kveld, vet vi hvem som skal konkurrere for Norge i Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm 7. og 8. mai neste år, og i Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Her er årets finalister i Årets Kokk:

Kjøkken nr. 1: Jan Robin Ektvedt (Strand Restaurant; Stabekk)
Kjøkken nr. 2: Øyvind Bøe Dalelv (Statholdergaarden, Oslo)
Kjøkken nr. 3: Ørjan Johannessen (Bekkjarvik Gjestgiveri)
Kjøkken nr. 4: Adrian Løvold (Adrian H. Løvold kurs & catering)
Kjøkken nr. 5: Gunnar Hvarnes (Spiseriet, Stavanger)
Kjøkken nr. 6: Alexander Berg (Oro, Oslo)

Ørjan Johannessen og Gunnar Hvarnes er veteraner i Bocuse d’Or-sammenheng. Johannessen har gull fra Bocuse d’Or Europe, mens Hvarnes har sølv fra Bocuse d’Or Europe og bronse fra Bocuse d’Or.

LES OGSÅ: Skjønte ikke hva som skjedde

Juryen består også av et slagkraftig kokkelag. Eyvind Hellstrøm står i spissen for et lag av tidligere Bocuse d’Or-deltakere; Tom-Victor Gausdal, Terje Ness, Sven-Erik Renaa, Odd Ivar Solvold, Bent Stiansen og Charles Tjessem.

I tillegg er danske Allan Poulsen (kjøkkensjef på Bagatelle), Jonas Lundgren (Bocuse d'Or-deltaker for Sverige i 2008 og 2009 og tidligere ansatt på Bagatelle) og danske Jesper Kock (tidligere Bagatelle) hentet inn som gjestedommere.

Erling Sundal og Lars Eikanger skal være konferansierer under konkurransen i Mathallen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her