Hvem blir Årets skreimester?

Kommende fredag kniver åtte av landets talentfulle kokker om hvem som kan skape årets mest fantastiske skreirett. Finalen går av stabelen på Svolvær Fryselager, også kalt VM-kafeen under VM i skreifiske i Svolvær.
Redaksjonen
25 Mars 2003 - 02:00

Eksportutvalget for fisk utfordret i slutten av januar et kresent utvalg restauranter i åtte byer landet rundt til å skape den mest spennende og originale skreiretten Norge noensinne har sett. Med skrei som basis og hovedingrediens, ble deltakerne oppfordret til å bruke mest mulig av fiskens iboende herligheter, slik som rogn, lever, tunge, kjake, mage osv.

Matjournalister har nå smakt, bedømt og omtalt de ulike bidragene i lokale aviser, samt kåret hver sin by-vinner. Disse møtes nå til finalekampen om heder og en ukes reise til matkunstens hjemland. Skreifinalistene er i aksjon fra kl. 11-14 i Svolvær Fryselager, VM-kafeen.

De åtte finaledeltakerne er:
· Stig Furuseth fra Le Canard i Oslo
· Stefan Wold fra City Bistro i Stavanger
· Robert Kalnak fra Sjøtønnen i Bergen
· Ivar Breivik fra XL Dinner i Ålesund
· Frode Torset fra Kontoret Bar & Brasseri i Trondheim
· Siv Hilde Lillehaug fra Restaurant Fiskekrogen i Henningsvær
· Trond Svengård fra Restaurant Lysthuset i Bodø
· Katrine Jensen fra Arctandria Sjømatrestaurant i Tromsø

Og her er finalejuryen:
· Halvor Hedenstad fra Gastronomisk Institutt
· Roger Øverås fra Nordland Fiskerifagskole
· Tom Victor Gausdal, Årets kokk 2003, fra Flavours
· Ingebjørg Moe fra Eksportutvalget for fisk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her