Hvem er best i Nord-Norge?

Arktisk Kokk-mesterskapet skal holdes onsdag 19. september. Arenaen er Skarven i Tromsø.

Alle bedrifter i NHO Reiseliv Nord-Norge og alle kokker i Arktisk Meny-bedrifter oppfordres til å stille med kokker i konkurransen. Dette er det sjuende arktiske mesterskapet for kokker som blir arrangert. Og denne gangen skal konkurransen arrangeres under Arena Nord-messen i Tromsø.
 
Bodø i fjor
Fjorårets Arktisk Kokk-mesterskap ble arrangert under Arena Nord i Bodø, og gikk da i Bocuse d'Or-stil. Seieren gikk til Svein Kristian Malin fra Svendgårds i Bodø.
 
En komite vil ha ansvaret for å plukke ut de åtte finalistene. Hvem som får delta i selve finalen vil være klart i begynnelsen av juli. Arrangørene oppfordrer spesielt flere jenter til å delta.
 
To puljer
Finalen er 19. september fra kl 08.00 - 18.00. Det vil være to puljer og hver pulje har 4 timer.
 
Førstepremie er en matfaglig reise til en verdi av inntil 15 000 kroner. Nummer to får samme premie med en verdi inntil 3 000 kroner, mens tredjepremien gir en matreise/opplevelse verdt 2 000 kroner. Premier og prisutdeling skjer på messetreffet på Radisson SAS Tromsø onsdag kveld.
 
Skal lage tre retter
Påmelding kan skje på www.arktiskmeny.no og fristen er 1. juli. Deltagerne skal lage en treretters a la carte-meny.
 
Forretten skal lages av tørrfisk som er ferdig utvannet, og som er skinn- og benfri. Hovedretten skal lages av arktisk lam (lår), mens desserten skal lages av råmelk. Minst 60 prosent av desserten skal lages av råmelk.
 
Hver kokk lager seks retter som serveres på hvite tallerkener.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen