Hvem er best i Nord-Norge?

Arktisk Kokk-mesterskapet skal holdes onsdag 19. september. Arenaen er Skarven i Tromsø.
Redaksjonen
04 Juni 2007 - 05:54

Alle bedrifter i NHO Reiseliv Nord-Norge og alle kokker i Arktisk Meny-bedrifter oppfordres til å stille med kokker i konkurransen. Dette er det sjuende arktiske mesterskapet for kokker som blir arrangert. Og denne gangen skal konkurransen arrangeres under Arena Nord-messen i Tromsø.
 
Bodø i fjor
Fjorårets Arktisk Kokk-mesterskap ble arrangert under Arena Nord i Bodø, og gikk da i Bocuse d'Or-stil. Seieren gikk til Svein Kristian Malin fra Svendgårds i Bodø.
 
En komite vil ha ansvaret for å plukke ut de åtte finalistene. Hvem som får delta i selve finalen vil være klart i begynnelsen av juli. Arrangørene oppfordrer spesielt flere jenter til å delta.
 
To puljer
Finalen er 19. september fra kl 08.00 - 18.00. Det vil være to puljer og hver pulje har 4 timer.
 
Førstepremie er en matfaglig reise til en verdi av inntil 15 000 kroner. Nummer to får samme premie med en verdi inntil 3 000 kroner, mens tredjepremien gir en matreise/opplevelse verdt 2 000 kroner. Premier og prisutdeling skjer på messetreffet på Radisson SAS Tromsø onsdag kveld.
 
Skal lage tre retter
Påmelding kan skje på www.arktiskmeny.no og fristen er 1. juli. Deltagerne skal lage en treretters a la carte-meny.
 
Forretten skal lages av tørrfisk som er ferdig utvannet, og som er skinn- og benfri. Hovedretten skal lages av arktisk lam (lår), mens desserten skal lages av råmelk. Minst 60 prosent av desserten skal lages av råmelk.
 
Hver kokk lager seks retter som serveres på hvite tallerkener.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her