Hvem vinner Matkulturprisen?

Fire matglade er kandidater til Matkulturprisen 2007 i Helgeland. De fire er Pisan Thipsuwan, Jan Terje Fossland, Tor Kristiansen og Siri Kobberød.

I oktober er det igjen klart for Matkultur i Sandnessjøen og i forbindelse med dette kjemper fire matkunstnere om årets Matkulturpris.
 
De fire bor i ulike kommuner på Helgeland, men alle har til felles at mat er en viktig del av livene deres. Om enn på litt forskjellige måter, skriver Helgeland Arbeiderblad.
 
En kvinne
Siri Kobberød er kjent for blant annet geiteoster, varmrøkt røye og rakfisk, som produseres på Sæterstad gård.
 
Jan Terje Fossland er en kunnskapsrik kokkekunstner og dyktig vinkelner som holder til på Stenneset Prestegård med lokale råvarer.
 
Ambisiøs
Den ambisiøse Pisan Thipsuwan forener mat fra Helgeland og thailandske mattradisjoner på spennende vis, og ønsker å fremme bruk av økologiske mat.
 
Siste kandidat er Tor Kristiansen, som kombinerer musikk og kultur med matopplevelser, gjerne fisk eller skalldyr fra havet rett utenfor sitt Torshavn på Onøy.
 
Vil stimulere
- Flinke folk har vunnet før og det er litt av et firkløver juryen har plukket ut i år, sier Tor Henning Jørgensen i HALD som grunnla prisen for fire år siden.
 
- Vi ønsker med denne prisen å bidra å løfte og stimulere til utvikling av matkuturen på Helgeland. Og vi vil vise hvor mange dyktige mennesker som arbeider med mat i regionen vår. Årets kandidater er meget gode ambassadører for matkultur og mennesker som jobber tidlig og sent for noe de brenner for og tror på. De er alle verdige vinnere, men det er bare en som sitter på toppen av pallen til slutt og mottar prisen 13. oktober under Matkultur i Sandnessjøen, sier Tor Henning Jørgensen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen