Hver annen flaske med skrukork

Skrukorkene tar markedet med storm. Hver annen flaske som selges i Sverige har skrukork.
Redaksjonen
29 Mai 2007 - 14:00

Det viser nye tall fra Systembolaget. 
 
Det er ikke lenge siden folk var skeptiske til skrukork. Og jo høyere prisen på vin ble, jo større var skepsisen. Ekspertene mente litt av hvert. Noen hilste utviklingen velkommen, andre mente at skrukork representerte billig landvin.
 
Sterk utvikling
Nå viser tallene fra Sverige at vi er inne i en utvikling som ikke vil snu.
 
- Vi ser en tydelig tendens til at mange produsenter går over fra naturkork eller syntetisk kork i forbindelse med et årgangsbytte, sier Anna Burman ved Systembolagets statistikkavdeling til WOWnews.se.
 
Fører statistikk
Systembolaget har nylig begynt å føre statistikk og tallene er oppsiktsvekkende. Av de 475 registrerte flaskene i hovedsortimentet er hele 231 forseglet med skrukorker.
 
Samtidig mener Anna Burman at man skal være forsiktig med å dra forhastede slutninger ettersom Systembolaget ikke har rukket å gå gjennom alle flasker. Men samtidig forteller hun at av 898 vinartikler har 290 skrukork.
 
Vinner terreng
Trenden er med andre ord krystallklar. Skrukorken vinner terreng.

- Skrukork er bra. Men samtidig henger det nok sammen med hvor vinene kommer fra. Det er lite trolig at viner fra Bordeaux kommer til å dominere skrukork-markedet, sier Lennart Agén ved Systembolagets pressetjeneste.

Flere produsenter har varslet at de snart kommer med skrukork. Den har nemlig kommet for å bli.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her