Hver annen flaske med skrukork

Skrukorkene tar markedet med storm. Hver annen flaske som selges i Sverige har skrukork.
Redaksjonen
29 Mai 2007 - 13:00

Det viser nye tall fra Systembolaget. 
 
Det er ikke lenge siden folk var skeptiske til skrukork. Og jo høyere prisen på vin ble, jo større var skepsisen. Ekspertene mente litt av hvert. Noen hilste utviklingen velkommen, andre mente at skrukork representerte billig landvin.
 
Sterk utvikling
Nå viser tallene fra Sverige at vi er inne i en utvikling som ikke vil snu.
 
- Vi ser en tydelig tendens til at mange produsenter går over fra naturkork eller syntetisk kork i forbindelse med et årgangsbytte, sier Anna Burman ved Systembolagets statistikkavdeling til WOWnews.se.
 
Fører statistikk
Systembolaget har nylig begynt å føre statistikk og tallene er oppsiktsvekkende. Av de 475 registrerte flaskene i hovedsortimentet er hele 231 forseglet med skrukorker.
 
Samtidig mener Anna Burman at man skal være forsiktig med å dra forhastede slutninger ettersom Systembolaget ikke har rukket å gå gjennom alle flasker. Men samtidig forteller hun at av 898 vinartikler har 290 skrukork.
 
Vinner terreng
Trenden er med andre ord krystallklar. Skrukorken vinner terreng.

- Skrukork er bra. Men samtidig henger det nok sammen med hvor vinene kommer fra. Det er lite trolig at viner fra Bordeaux kommer til å dominere skrukork-markedet, sier Lennart Agén ved Systembolagets pressetjeneste.

Flere produsenter har varslet at de snart kommer med skrukork. Den har nemlig kommet for å bli.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her