Hver annen flaske med skrukork

Skrukorkene tar markedet med storm. Hver annen flaske som selges i Sverige har skrukork.

Det viser nye tall fra Systembolaget. 
 
Det er ikke lenge siden folk var skeptiske til skrukork. Og jo høyere prisen på vin ble, jo større var skepsisen. Ekspertene mente litt av hvert. Noen hilste utviklingen velkommen, andre mente at skrukork representerte billig landvin.
 
Sterk utvikling
Nå viser tallene fra Sverige at vi er inne i en utvikling som ikke vil snu.
 
- Vi ser en tydelig tendens til at mange produsenter går over fra naturkork eller syntetisk kork i forbindelse med et årgangsbytte, sier Anna Burman ved Systembolagets statistikkavdeling til WOWnews.se.
 
Fører statistikk
Systembolaget har nylig begynt å føre statistikk og tallene er oppsiktsvekkende. Av de 475 registrerte flaskene i hovedsortimentet er hele 231 forseglet med skrukorker.
 
Samtidig mener Anna Burman at man skal være forsiktig med å dra forhastede slutninger ettersom Systembolaget ikke har rukket å gå gjennom alle flasker. Men samtidig forteller hun at av 898 vinartikler har 290 skrukork.
 
Vinner terreng
Trenden er med andre ord krystallklar. Skrukorken vinner terreng.

- Skrukork er bra. Men samtidig henger det nok sammen med hvor vinene kommer fra. Det er lite trolig at viner fra Bordeaux kommer til å dominere skrukork-markedet, sier Lennart Agén ved Systembolagets pressetjeneste.

Flere produsenter har varslet at de snart kommer med skrukork. Den har nemlig kommet for å bli.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen