Ikke enighet på Wesselstuen

Eierne og de tillitsvalgte ved Wesselstuen blir ikke enige om lønnsspørsmålet.

Det siste nå er at de tillitsvalgte har kommet med seks nye lønnsforslag for å slippe nedleggelse av Wesselstuen. Men dette hjelper ikke, da eierne står på sitt og fortsatt vil legge ned stedet.
 
- Vi har ikke fått noe skriftlig om at Wesselstuen skal legges ned, og håper fortsatt på en løsning, sier Gro Øian, hovedtillitsvalgt for Wesselstuen og Logehaven til ba.no.
 
Ikke mye håp
Men det er ikke mye håp å spore i uttalelsene fra ledelsen.
 
- Situasjonen er låst. Vi kommer til å stenge som planlagt, sier Jan Skulstad, direktør i Dikterstuerne.
 
Det er en konflikt om en ny lønnsavtale for servitørene på Wesselstuen som førte til at eierne bestemte seg for å stenge dørene ved nyttår.
 
Ned i lønn
Det nye lønnstilbudet var på vel 200 kroner timen flatt. Men servitørene på Wesselstuen har provisjonslønn og mente derfor at tilbudet ville føre til at de gikk 20 prosent ned i lønn.
 
- Etter at eierne varslet nedleggelse, har servitørene kommet med seks forskjellige nye lønnsforslag for å komme eierne i møte. Men det har vært liten vilje fra eiernes side, sier Djevat Hisenaj, hovedtillitsvalgt i Hotell og restaurantforbundet i Bergen.
 
Striden om nytt lønnssystem har også skapt misstemning mellom de litt eldre servitørene på Wesselstuen og de yngre ansatte i Logehaven. De tillitsvalgte er Wessel-servitører.
 
Mistillit
- De unge retter mistillitsforslag mot de tillitsvalgte og mener Wesselstuens lønnskamp ødelegger for dem, sier Hisenaj.
 
Han mener dette er totalt misforstått.
 
- Servitørene på Wesselstuen er villige til å gå ned i lønn for å beskytte ungdommene, sier han.
 
- Det beste de ansatte nå kan gjøre, er å samarbeide. Ved å motarbeide hverandre kommer de ingen vei, mener han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen