Ikke gulltider i Bergen

Utelivsbransjen er generelt sett ingen gullgruve i Bergen.
Redaksjonen
22 Oktober 2008 - 09:00

Espen Galtung Døsvig i Sinco AS eier Metro, Soho Kitchen & Lounge og Sumo. Han mener høye lønninger er grunnen til at millionene forsvinner.  
 
- Det blir ikke riktig når en bartender får rundt 350 kroner timen for å skjenke øl, mens lærere, politi, omsorgsarbeidere og andre offentlige ansatte med lang utdanning kun mottar en brøkdel.
Hvis ikke lønningene kommer ned på et nivå som gjør at vi kan ha lønnsomhet, har ikke arbeidsplassene livets rett, sier han.
 
Fjoråret var ikke noe stort år for utestedene i Bergen. Regnskapstall for et utvalg av byens skjenkesteder viser at få har grunn til å sprette champagnen. Tendensen er flest røde tall og svake marginer, viser tall BT har samlet inn.
 
Restriktiv politikk
Nattklubben Feliz har imidlertid gått bra siden oppstarten for tre år siden. Daglig leder Frode Minde mener en av årsakene er selskapets restriktive lønnspolitikk.
 
- Vi har bevisst vært restriktive og holdt oss unna lønnskarusselen i bransjen. Man kan jo bli sjokkskadet av å høre om unge folk uten utdannelse som krever over 300 kroner timen. Der har vi satt foten ned.
 
Minde sier han er overrasket over at ikke flere i bransjen klarte seg bedre i fjor.
 
Frir til damene
- Jeg lurer på når utestedene skal klare det hvis man ikke engang greier det når folk flest har penger.
 
Minde, som også driver Bocca Restaurant & Bar, tror huset har funnet et vellykket konsept:
 
- Hvis damene liker seg her, kommer som oftest mennene etterpå, sier han til bt.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her