Ikke gulltider i Bergen

Utelivsbransjen er generelt sett ingen gullgruve i Bergen.

Espen Galtung Døsvig i Sinco AS eier Metro, Soho Kitchen & Lounge og Sumo. Han mener høye lønninger er grunnen til at millionene forsvinner.  
 
- Det blir ikke riktig når en bartender får rundt 350 kroner timen for å skjenke øl, mens lærere, politi, omsorgsarbeidere og andre offentlige ansatte med lang utdanning kun mottar en brøkdel.
Hvis ikke lønningene kommer ned på et nivå som gjør at vi kan ha lønnsomhet, har ikke arbeidsplassene livets rett, sier han.
 
Fjoråret var ikke noe stort år for utestedene i Bergen. Regnskapstall for et utvalg av byens skjenkesteder viser at få har grunn til å sprette champagnen. Tendensen er flest røde tall og svake marginer, viser tall BT har samlet inn.
 
Restriktiv politikk
Nattklubben Feliz har imidlertid gått bra siden oppstarten for tre år siden. Daglig leder Frode Minde mener en av årsakene er selskapets restriktive lønnspolitikk.
 
- Vi har bevisst vært restriktive og holdt oss unna lønnskarusselen i bransjen. Man kan jo bli sjokkskadet av å høre om unge folk uten utdannelse som krever over 300 kroner timen. Der har vi satt foten ned.
 
Minde sier han er overrasket over at ikke flere i bransjen klarte seg bedre i fjor.
 
Frir til damene
- Jeg lurer på når utestedene skal klare det hvis man ikke engang greier det når folk flest har penger.
 
Minde, som også driver Bocca Restaurant & Bar, tror huset har funnet et vellykket konsept:
 
- Hvis damene liker seg her, kommer som oftest mennene etterpå, sier han til bt.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen