Ikke gulltider i Bergen

Utelivsbransjen er generelt sett ingen gullgruve i Bergen.
Redaksjonen
22 Oktober 2008 - 09:00

Espen Galtung Døsvig i Sinco AS eier Metro, Soho Kitchen & Lounge og Sumo. Han mener høye lønninger er grunnen til at millionene forsvinner.  
 
- Det blir ikke riktig når en bartender får rundt 350 kroner timen for å skjenke øl, mens lærere, politi, omsorgsarbeidere og andre offentlige ansatte med lang utdanning kun mottar en brøkdel.
Hvis ikke lønningene kommer ned på et nivå som gjør at vi kan ha lønnsomhet, har ikke arbeidsplassene livets rett, sier han.
 
Fjoråret var ikke noe stort år for utestedene i Bergen. Regnskapstall for et utvalg av byens skjenkesteder viser at få har grunn til å sprette champagnen. Tendensen er flest røde tall og svake marginer, viser tall BT har samlet inn.
 
Restriktiv politikk
Nattklubben Feliz har imidlertid gått bra siden oppstarten for tre år siden. Daglig leder Frode Minde mener en av årsakene er selskapets restriktive lønnspolitikk.
 
- Vi har bevisst vært restriktive og holdt oss unna lønnskarusselen i bransjen. Man kan jo bli sjokkskadet av å høre om unge folk uten utdannelse som krever over 300 kroner timen. Der har vi satt foten ned.
 
Minde sier han er overrasket over at ikke flere i bransjen klarte seg bedre i fjor.
 
Frir til damene
- Jeg lurer på når utestedene skal klare det hvis man ikke engang greier det når folk flest har penger.
 
Minde, som også driver Bocca Restaurant & Bar, tror huset har funnet et vellykket konsept:
 
- Hvis damene liker seg her, kommer som oftest mennene etterpå, sier han til bt.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her