Imponerende samling DRC-viner på auksjon

En sjelden og høyst imponerende samling viner fra Domaine de la Romanée-Conti skal under hammeren hos Zacchy's i USA, 3. desember.
Redaksjonen
30 November 2004 - 01:00

Som et absolutt høydepunkt for sesongens amerikanske auksjoner kommer denne 136-delers akusjonen, der vinene selges på vegne av en langvarig venn av produsenten Domaine de la Romanée-Conti.
 
Fritz Hatton, auksjonarius hos Zachys, forteller at mange av disse flaskene, profesjonelt langtidslagret, innehar flaskenummer 1 i sine respektive serier.
 
- DRC startet med nummererering av sine flasker i 1953, dette for å kunne spore distribusjonen rundt omkring i verden, fortsetter Hatton.
- I svært mange år har Domaine de la Romanée-Conti fulgt opp akkurat denne kundens ønske om å motta flasker i forskjellige størrelser, alle med de laveste nummereringer.
 
Selgerens samling inkluderer en rekke kasser med flasker nummerert fra 1-12, store flaskeformater fra alle DRCs seks vinmarker fra årene 1995 til 2001 (alle med flaskenummer 1), samt kasser med tre og seks magnumflasker - alle nummerert fra 1-3 og 1-6.
 
Man regner med én bestemt auksjonsartikkel, bestående av 12 standardflasker, seks magnumer samt to enda større flasker, vil oppnå en salgssum på 700.000 - 1.400.000 kroner.
 
En annen, bestående av syv dobbelmagnum - én fra hver vinmark, inkludert hvit Montrachet, alle med flaskenummer 1 - beregnes å oppnå 350.000 - 700.000 kroner.
 
- Dersom det finnes en hellig gral for samlere av burgundere, er dette nettopp denne, avslutter Hatton.
 
Kilde: Decanter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her