Innfører vertskapsbevis

Oslo kommune, Oslo politidistrikt og NHO Reiseliv har lansert en tiltakspakke for å gjøre Oslo til en attraktiv, trygg og ansvarlig utelivsby.

Den kanskje viktigste delen av denne pakken er etableringen av vertskapsbeviset. Dette skal være et bevis på at serveringssteder driver seriøst.
 
De tre aktørene har i fellesskap etablert en ordning for å belønne seriøse aktører i serveringsnæringen, og for å forebygge vold og svart økonomi.
 
Frivillig
Vertskapsbeviset er en helt frivillig ordning for serveringssteder. Formålet er å synliggjøre de serveringsstedene som har forpliktet seg til å drive etter gjeldende lover og regler.
 
Serveringssteder som er tildelt vertskapsbeviset vil i inngangspartiet ha et merke som viser dette. Inne på serveringsstedet vil man på et lett tilgjengelig sted se selve beviset med kravene som stilles for å få beviset.
 
Kommer i august
Ordningen med Vertskapsbevis skal forvaltes av Næringsetaten. De første vertskapsbevisene kan bli utstedt i slutten av august. Serveringssteder som ønsker vertskapsbevis må henvende seg til Næringsetaten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen