Inviterte enslige på julemiddag

I dag fikk over 60 enslige og ensomme på Rjukan julemiddag og konsert med Jørn Hoel.
Redaksjonen
24 Desember 2008 - 17:00

Det er Kinokafeen som står bak arrangementet.
 
Egentlig skulle restauranten holdt stengt i dag.
 
Fikk forespørsel
Men for kort tid siden kom en forespørsel om restauranten ikke kunne ha åpent likevel.
 
Mange savnet nemlig julekonserten som Jørn Hoel har holdt andre steder på Rjukan i to år.
 
Daglig leder Kristin Korsell gjorde om på planene og holdt åpent noen timer på formiddagen i dag.
 
Det vanket full julemiddag for de enslige og ensomme, og konsert. Gratis.
 
- Jeg ville at folk skulle kjenne den gode lukten av jul med ribbe og klementiner, sier Korsell til ta.no.
 
Gratis mat
Spisestedet fikk gratis mat, frukt, konfekt og drikke av flere dagligvareforretninger i Tinn.
 
- De har vært enestående og gitt oss mye mat. Butikkene har sponset oss med svært mye av det dette koster, sier hun.
 
Kristin Korsell, Kjell Korsell, som eier Kinokafeen, sønnen Robert Korsell og en av de ansatte stilte opp på dugnad for å servere og tilberede maten.
 
Kort frist
I tillegg stilte de som driver Huset pub på Rjukan opp for å hjelpe til.
 
Det er bare to til tre dager siden Korsell bestemte seg for å sette i gang arrangementet.
 
- Det kan bli en tradisjon, sier Korsell.
 
- Folk trår til og viser vilje og innsats. Det er en ekte dugnadsånd på Rjukan, sier restaurantverten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her