Jasper Kure blir dansk VM-kokk

Jasper Kure vant i går den danske Bocuse d'Or-konkurransen. Dermed skal han til Lyon.
Redaksjonen
31 Mars 2008 - 19:55

Konkurransen ble arrangert på Culinary Institute of Denmark i Aalborg. Jasper Kure ble nummer tre sist gang, men vant altså i år.
 
Kure jobbet i fjor som kjøkkensjef på Brøndums Hotel i Skagen og har trent til konkurransen i flere måneder. I dag er han tilknyttet et cateringselskap i Hellerup.
 
Motstanderen hans var Wassim Hallal fra restauranten Den Japanske Have i Trige.
 
Begge serveringer vakte stor tilfredshet blant de anerkjente kokkene i dommerpanelet. Sammen med 200 gjester fikk de se kokkekunst på høyt nivå.
 
Laks og lam
Begge skulle jobbe med laks og lam. Jasper Kures løsning vant knepent med 489 poeng mot Hallals 482.
 
Kures forrett bestod av saltet laks som bunn for en slags elegant burger med et enormt stykke kongekrabbe over. Østers og karse var også blant innholdet i burgeren. Garnityret var blomkål med muslingkrem og kaviar, samt en rull med purre som inneholdt lettsaltet kammusling, trøffel, dill og sprøtt rugbrød.
 
Glasert lam
Som hovedrett hadde Kure glasert lam med Skagen-skinke rundt. Lammet var pyntet med tyttebær og sitrontimian. Garnityret var gele av gulrot med bunn av gresskar. Til dette serverte han en krokett av brissel med tyttebærmarmelade. Til sist serverte han lammesky og potetmos.
 
Trener videre
Nå skal Kure begynne på det intense treningsprogrammet frem til mesterskapet i Lyon.
 
Dommerpanelet i konkurransen bestod av:
Rasmus Kofoed, Geranium
René Redzepi, Restaurant Noma
Jan Pedersen, Elverdamskroen
Jens Peter Kolbeck, gastronomisk konsulent
Per Hallundbæk, Engø Gård, Norge
Thomas Herman, Restaurant Nimb

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her