Jeg er ingen hore

Erling Sundal slår tilbake mot hore-stempel, og Arne Brimi gir ham sin fulle støtte.

- Ingen sum hadde vært stor nok for meg til å være med på de greiene der. Han har blitt en skikkelig hore, uttalte Eyvind Hellstrøm på TV2-programmet «Fredag» om sin tidligere kollega Erling Sundal i forrige uke.

- Da jeg fikk høre hva han hadde sagt, tenkte jeg «jøssenavn, er det mulig å bruke sånn språk på riksdekkende TV?». Det sjokkerte meg litt, sier Sundal til «God kveld Norge».

Får støtte av Brimi
- Den språkbruken synes jeg er altfor drøy. Erling prøver å gjøre en jobb for den saken, og selv om man har meninger om det bør man holde seg litt for fine til å bruke så brutale uttrykk verken om hverandre og andre folk. Da blir ikke debatten på et nivå folk er med på, og setter oss i et vanskelig lys, sier han til «God kveld Norge».

- Vi som driver med mat og gastronomi i Norge prøver vel å være seriøse samfunnsaktører, og da har vi vel et annet språk vi kan bruke enn dette, legger Brimi til.

Prøver å gjøre en god jobb
Han tror årsaken er at Hellstrøm rett og slett har tatt med seg stilen fra TV-programmet «Hellstrøm rydder opp» inn i intervjuet.

- Eyvind har et TV-program som har den stilen. Det er underholdning, og slik er det. Men han Eyvind har jo et sivilt liv i den bransjen han driver i, og han må ikke ta med seg den underholdningen inn i en kommentar på en flink kokk som prøver å gjøre en god jobb, sier Brimi til «God kveld Norge».

Matsnobberi et fremmedord
Sundal mener han gjør en god gjerning ved å stille opp i Rema-reklamen, som gir tips på hvordan folk kan lage middag til under hundrelappen.

- Matsnobberi er heldigvis for de fleste av oss et fremmedord. Det er altfor mange familier der ute som ikke kan fråtse i dyre råvarer. Da er dette alternativet, sier han.

- Tror du at du får en unnskyldning?
- Nei det tror jeg ikke at jeg får, og jeg forventer det ikke heller. Men det er en ting jeg forventer meg av Hellstrøm. Jeg har hørt at han har planer om å legge ned Bagatelle i løpet av fem år. Vi i Flavours har masse kompetanse, trenger han hjelpen vår, så bare ringer han, sier Sundal til «God kveld Norge».

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen