Jeg er ingen hore

Erling Sundal slår tilbake mot hore-stempel, og Arne Brimi gir ham sin fulle støtte.
Redaksjonen
27 Oktober 2009 - 12:22

- Ingen sum hadde vært stor nok for meg til å være med på de greiene der. Han har blitt en skikkelig hore, uttalte Eyvind Hellstrøm på TV2-programmet «Fredag» om sin tidligere kollega Erling Sundal i forrige uke.

- Da jeg fikk høre hva han hadde sagt, tenkte jeg «jøssenavn, er det mulig å bruke sånn språk på riksdekkende TV?». Det sjokkerte meg litt, sier Sundal til «God kveld Norge».

Får støtte av Brimi
- Den språkbruken synes jeg er altfor drøy. Erling prøver å gjøre en jobb for den saken, og selv om man har meninger om det bør man holde seg litt for fine til å bruke så brutale uttrykk verken om hverandre og andre folk. Da blir ikke debatten på et nivå folk er med på, og setter oss i et vanskelig lys, sier han til «God kveld Norge».

- Vi som driver med mat og gastronomi i Norge prøver vel å være seriøse samfunnsaktører, og da har vi vel et annet språk vi kan bruke enn dette, legger Brimi til.

Prøver å gjøre en god jobb
Han tror årsaken er at Hellstrøm rett og slett har tatt med seg stilen fra TV-programmet «Hellstrøm rydder opp» inn i intervjuet.

- Eyvind har et TV-program som har den stilen. Det er underholdning, og slik er det. Men han Eyvind har jo et sivilt liv i den bransjen han driver i, og han må ikke ta med seg den underholdningen inn i en kommentar på en flink kokk som prøver å gjøre en god jobb, sier Brimi til «God kveld Norge».

Matsnobberi et fremmedord
Sundal mener han gjør en god gjerning ved å stille opp i Rema-reklamen, som gir tips på hvordan folk kan lage middag til under hundrelappen.

- Matsnobberi er heldigvis for de fleste av oss et fremmedord. Det er altfor mange familier der ute som ikke kan fråtse i dyre råvarer. Da er dette alternativet, sier han.

- Tror du at du får en unnskyldning?
- Nei det tror jeg ikke at jeg får, og jeg forventer det ikke heller. Men det er en ting jeg forventer meg av Hellstrøm. Jeg har hørt at han har planer om å legge ned Bagatelle i løpet av fem år. Vi i Flavours har masse kompetanse, trenger han hjelpen vår, så bare ringer han, sier Sundal til «God kveld Norge».

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her