Torsdag kveld hevet Ørjan Johannessen Kongepokalen som bevis på at han er Norgesmester i kokkekunst 2010.
Ingen tilberedte NM-menyen bedre enn 25-åringen fra Gastronomisk Institutt i Stavanger. Johannessen, som er fra Austevoll i Hordaland, er utøver på Det norske kokkelandslaget og medlem av Bergen Kokkenes Mesterlaug.
Nå blir den ferske NM-mesteren vår neste deltaker i Nordisk Mesterskap i Bergen juni neste år, skriver nettstedet til Norske Kokkemesteres Landsforening.
Andreplassen gikk til Morten Rathe (28) fra Rica Nidelven Hotell i Trondheim. Han er kaptein på Det norske juniorkokkelandslaget.
Tredjeplassen gikk til Martin Sveian (28). Også han er kokk på Rica Nidelven Hotell.
Årets hovedråvarer var Salma, minst ett valgfritt Tine-produkt og norske belgvekster til forrett, kalv ytrefilet fra Gilde, delikatesseløk og åkersjampinjong til hovedrett og en kremdessert med Valrhona-sjokolade og norske pærer.
Hoveddommer Jacob Magnusson er imponert over nivået NM-deltakerne viste. I juryen fikk han hjelp av Håvard Ravn Larsen, Sven Erik Renaa, Jan Kåre Johansen og Harald Osa på smak og presentasjon. I tillegg var Anne Dorthe M. Ask og Thor Erik Rosvold dommere bak kulissene fra start til slutt. De fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygiene.
12 kokker fra Trondheim og sørover var tatt ut til finalen som ble avviklet over to dager i Trondheim under storhusholdningsmessen Meny 2010 i Trondheim Spektrum.
Konkurransen arrangeres av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), og avviklingen av årets finale hadde Trondheim Kokkenes Mesterlaug ansvaret for.
Foto: Ina Haaheim Steinvig