Jul for enslige

For niende gang lager Kobbergryten kafé på Notodden jul for enslige.
Redaksjonen
22 Desember 2008 - 10:00

- Det blir julemiddag og mineralvann, marsipankake og kransekake, frukt og smågodt. Det eneste som kreves av dem som kommer, er at de er edru, sier den danske kafédriveren og kokken Ingvard Fynholm til Varden.no.
 
Kronerulling
Siden 2000 har Fynholm tatt imot alkoholikere og andre rusmisbrukere, i tillegg til folk som føler seg ensomme når julen ringes inn.
 
Antallet har variert fra 8-10 til 20. I år trodde ikke dansken at det ble noe, men en igangsatt kronerulling fra ansatte ved Nav på Notodden sikrer juleselskapet og trolig også et nyttårsselskap.
 
Julegaver
- Jeg har hatt flere telefoner fra folk som har lurt på om det blir noe i år. Det har vært hyggelig å svare ja. Nå tar jeg imot presanger slik at gjestene også kan få seg en liten ekstra hilsen julekvelden. Butikkene i distriktet har vist positivitet og det meste er nå på plass, sier Fynholm.
 
I tillegg fikk Fynholm penger fra elevbedriften Fiesta De Celebtita ved Notodden videregående skole.
 
- Vi ble enige om at overskuddet skulle gis til Ingvar Fynholm som støtte til jule- og nyttårsmiddagen han holder for ensomme i byen. Det var full enighet om dette. Sammenkomstene på Kobbergryten er et veldig bra tiltak. Vi synes det er fint at noen tenker på disse menneskene og gjør noe for dem. Derfor har vi lyst til å bidra med penger til dette, sier eleven Marianne Tomren.
 
Elevene ga 4 000 kroner.
 
Ny kontrakt
Fynholm har akkurat tegnet en ny kontrakt om leie av lokalene på den gamle jernbanestasjonen fram til 2018.
 
- Planen er å fortsette driften. Det har vært travle dager nå før jul, selv om et par firmaer har avlyst julebordet på grunn av finanskrisen, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her