Julebordsrekorder for fall

Finanskrisen er glemt. Onsdag omsatte Theatercaféen for 1,2 millioner.
Redaksjonen
17 Desember 2010 - 14:29

50 flasker Dom Perignon til mellom 1800 og 3000 kroner flasken ble tømt på Theatercaféen i Oslo onsdag. Den dyreste flasken som ble drukket, var en rød Bordeaux fra 1994 til 10 000 kroner.

- Det gikk med noen flasker, for å si det sånn. Det er den beste kvelden vi noensinne har hatt, sier daglig leder Hilde Lystad til Dagens Næringsliv. Hun oppgir ingen navn, men avisen skriver at blant andre John Fredriksen, Bjørn Rune Gjelsten, Christen Sveaas, Jan Petter Collier, Harald Norvik og Egil Stenshagen bidro til rekordomsetningen på 1,2 millioner kroner - på middagen alene. Det tilsvarer 2600 kroner per gjest.

Så langt i år har Theatercaféen omsatt for rundt 25 millioner kroner på julebord, ifølge DNs beregninger. Og restauranter landet rundt melder om gode tider i desember, skriver avisen.

Wallmanns Salonger i Oslo hadde over én million kroner i omsetning for første gang 27. november, mens Ekebergrestauranten og Feinschmecker begge melder om 12 prosent økning fra i fjor.

Ved Britannia Hotel i Trondheim har de feiret nye dagsrekorder stadig vekk denne høsten, mens «naboen», Rica Nidelven Hotel, ligger flere millioner over budsjett.

- Bare halleluja, melder Eric Saudan ved Bellevue Restauranter i Bergen, som har hatt mellom 12 og 15 prosent økning fra fjoråret, mens Renaa Restauranter i Stavanger melder om omsetning over både forventninger og budsjett, skriver Dagens Næringsliv.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her