Julebordsrekorder for fall

Finanskrisen er glemt. Onsdag omsatte Theatercaféen for 1,2 millioner.
Redaksjonen
17 Desember 2010 - 15:29

50 flasker Dom Perignon til mellom 1800 og 3000 kroner flasken ble tømt på Theatercaféen i Oslo onsdag. Den dyreste flasken som ble drukket, var en rød Bordeaux fra 1994 til 10 000 kroner.

- Det gikk med noen flasker, for å si det sånn. Det er den beste kvelden vi noensinne har hatt, sier daglig leder Hilde Lystad til Dagens Næringsliv. Hun oppgir ingen navn, men avisen skriver at blant andre John Fredriksen, Bjørn Rune Gjelsten, Christen Sveaas, Jan Petter Collier, Harald Norvik og Egil Stenshagen bidro til rekordomsetningen på 1,2 millioner kroner - på middagen alene. Det tilsvarer 2600 kroner per gjest.

Så langt i år har Theatercaféen omsatt for rundt 25 millioner kroner på julebord, ifølge DNs beregninger. Og restauranter landet rundt melder om gode tider i desember, skriver avisen.

Wallmanns Salonger i Oslo hadde over én million kroner i omsetning for første gang 27. november, mens Ekebergrestauranten og Feinschmecker begge melder om 12 prosent økning fra i fjor.

Ved Britannia Hotel i Trondheim har de feiret nye dagsrekorder stadig vekk denne høsten, mens «naboen», Rica Nidelven Hotel, ligger flere millioner over budsjett.

- Bare halleluja, melder Eric Saudan ved Bellevue Restauranter i Bergen, som har hatt mellom 12 og 15 prosent økning fra fjoråret, mens Renaa Restauranter i Stavanger melder om omsetning over både forventninger og budsjett, skriver Dagens Næringsliv.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her