Kamp om operaservering

Juryen får en vanskelig oppgave med å velge ut hvilket konsept vi skal få i operaen.

Hele ti forskjellige restaurantører har lagt inn søknad om å få drifte tilsammen en restaurant, fire barer, uteservering og en kafeteria i den nye Norske Opera, melder Dagens Næringsliv. Fristen for innlevering av søknader gikk ut mandag klokken 12 og flere kjente navn er å finne på listen over aktuelle kandidater.
Nytt samlingspunkt
Det nye operabygget er ment å være et nytt samlingspunkt i byen, og det forventes at publikumsantallet vil dobles. Temaene du finner på scenen vil også gjenspeiles i hva som settes opp på menyen på de enkelte serveringsstedene.
 
Omsetningen er forsiktig anslått til å ligge rundt 20 millioner kroner fra Den Norske Opera, men med Ekebergrestaurantens erfaringer fra deres åpning i 2005 kan dette bli langt høyere.
 
Profilerte navn
I tillegg til Bjørn Tore Furset fra nettopp Lofoten Fiskerestaurant AS og Ekebergrestauranten, er det flere andre kjente skikkelser fra bransjen som er blant interessentene. Blant disse er Bølgen & Moi Gruppen, Gastroconsult og Rodeløkka Invest, som drifter en rekke restauranter.
 
De får sterk konkurranse fra storkonsernene Umoe Catering, Eurest Personalrestauranter og Select Servicepartner, samt enkeltforetakene Ett Glass Servering og RB Consult/ Bombay Darbar.
 
Allianse innen gastronomi og design
Kreativitet er et av hovedelementene som den tre mann sterke juryen skal legge vekt på når de bedømmer kandidatene. Rodeløkka Invest som står bak profilerte steder som Ylayali og Arakataka har innledet et samarbeid med designgruppen Norway Says og kokketeamet hos Flavours for sitt kandidatur.

Nå gjenstår det bare å se hva juryens bedømmelse av de kreative forslagene blir, og hvilken gourmetopplevelse vi vil kunne nyte i den nye Norske Opera

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen