Kamp om operaservering

Juryen får en vanskelig oppgave med å velge ut hvilket konsept vi skal få i operaen.
Redaksjonen
20 September 2006 - 15:40

Hele ti forskjellige restaurantører har lagt inn søknad om å få drifte tilsammen en restaurant, fire barer, uteservering og en kafeteria i den nye Norske Opera, melder Dagens Næringsliv. Fristen for innlevering av søknader gikk ut mandag klokken 12 og flere kjente navn er å finne på listen over aktuelle kandidater.
Nytt samlingspunkt
Det nye operabygget er ment å være et nytt samlingspunkt i byen, og det forventes at publikumsantallet vil dobles. Temaene du finner på scenen vil også gjenspeiles i hva som settes opp på menyen på de enkelte serveringsstedene.
 
Omsetningen er forsiktig anslått til å ligge rundt 20 millioner kroner fra Den Norske Opera, men med Ekebergrestaurantens erfaringer fra deres åpning i 2005 kan dette bli langt høyere.
 
Profilerte navn
I tillegg til Bjørn Tore Furset fra nettopp Lofoten Fiskerestaurant AS og Ekebergrestauranten, er det flere andre kjente skikkelser fra bransjen som er blant interessentene. Blant disse er Bølgen & Moi Gruppen, Gastroconsult og Rodeløkka Invest, som drifter en rekke restauranter.
 
De får sterk konkurranse fra storkonsernene Umoe Catering, Eurest Personalrestauranter og Select Servicepartner, samt enkeltforetakene Ett Glass Servering og RB Consult/ Bombay Darbar.
 
Allianse innen gastronomi og design
Kreativitet er et av hovedelementene som den tre mann sterke juryen skal legge vekt på når de bedømmer kandidatene. Rodeløkka Invest som står bak profilerte steder som Ylayali og Arakataka har innledet et samarbeid med designgruppen Norway Says og kokketeamet hos Flavours for sitt kandidatur.

Nå gjenstår det bare å se hva juryens bedømmelse av de kreative forslagene blir, og hvilken gourmetopplevelse vi vil kunne nyte i den nye Norske Opera

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her