Kampen om OL-billetten, III og IV

Førstkommende fredag samles seks av Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL. Her har du bidragene fra kandidat 3 og 4.

Deltaker nr. 3: Sven Erik Renaa
Født: 1971
Arbeidssted: Gastronomisk Institutt
Fagbrev som kokk i 1991

Sven Erik sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe seiler opp til å bli to viktige sjømatprodukter i fremtiden på grunn av den oppmerksomhet de får blant oss kokker og i media frem mot Bocuse d`Or i 2007.
 
Norsk Kveite en av våre flotteste fisker. Kveite får meg til å tenke på de spesielle anledninger, og for meg er for eksempel "kokt kveite med sandefjordsmør" er en fantastisk rett. I det klassiske kjøkkenet er kombinasjonen mellom kveite og skalldyr velkjent. Å kombinere kveite med vår fantastiske kongekrabbe er både naturlig og godt. Kongekrabbe blir mer og mer brukt og det er et unikt produkt på grunn av sitt saftige kjøtt og sin evne til å bevare sin høye kvalitet selv etter innfrysing. Det beste er å bruke de rå frosne klørne som er saftige og lette å rense.

Kandidat nr. 4: Gunnar Hvarnes
Født: 1977
Arbeidssted: Brasserie Hansken
Fagbrev som kokk i 1996

Gunnar sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Jeg synes at både kveite og kongekrabbe er råvarer i topp klasse som er både veldig anvendelige og har god og jevn kvalitet. Det har vært lærerikt å jobbe med dem de siste månedene, og jeg har funnet ut mange nye ting om råvarene underveis. Kveite og kongekrabbe er også råvarer jeg bruker regelmessig i min daglige jobb.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen