Kampen om OL-billetten, V og VI

Førstkommende fredag samles seks av Norges mest lovende kokker til kokkekamp. De kjemper ikke bare om tittelen Årets Kokk, men først og fremst om billetten til Lyon for å representere Norge i Bocuse d'Or 2007 - kokkenes OL. Her har du bidragene fra kandidat 5 og 6.

Deltaker nr. 5: Geir Skeie
Født: 1980
Arbeidssted: Skarsnuten Hotell
Fagbrev som kokk i 2000

Geir sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Norsk Kveite er en veldig god fisk, spesielt til steking da den har en del fett. Kveitefettet er supert, og bør beholdes ved steiking og posjering, da det gir god smak og saftighet til fisken. Det er viktig å ikke steke kveiten for mye, da den fort blir tørr.

Norsk Kongekrabbe er en super råvare som er enkel å jobbe med og gir mye mat. Den kan friteres, stekes, kokes og bakes. Serveres varm eller kald, og den tåler en del krydder.

Deltaker nr. 6: Erling Stenersen Sundal
Født: 1974
Arbeidssted: Flavours AS. Eier og driver restaurant Falcon Crest på Ullern i Oslo.
Fagbrev som kokk i 1996

Erling sier om Norsk Kveite og Norsk Kongekrabbe:
Norsk Kveite egner seg til alt fra helstekt til rå. Jeg synes det beste er å steke eller grille den på bein da dette gjør at fisken blir saftigere. Kveite går også fint til farseprudukter. En må være nøye med temperaturen fordi fisken kan raskt bli tørr ved for høy temperatur.

Krabben lever opp til sitt norske navn: Kongekrabbe! Den kan stekes i skallet eller man kan ta ut krabbekjøttet og steker det i smør med godt krydder. Det er ved steking att de beste smakene av krabben kommer frem. Den er også kjempefin til å lage farse av.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen